HDP Van Milletvekili adayları Lezgin Botan, Yurdusev Özsökmenler, Tuğba Hezer, Selami Özyaşar, Remzi Özgökçe ve Yeliz Zozan Yıldırım HDP Van İl Eş Başkanı Derya Hayva, DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin ile birlikte seçim çalışmaları kapsamında bugün de 78’liler Derneği, Demokratik Sanatçılar Birliği Meclisi, Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) ile Çevre Derneği’ni (ÇEV-DER) ziyaret etti.

İlk olarak 78’liler Derneğini ziyaret eden HDP Heyetini Dernek Başkanı Şemsettin Takva ve yöneticiler karşıladı. Ziyarette konuşan HDP Van Milletvekili Adayı Lezgin Botan, desteğiniz de çok önemli dedi. Şemsettin Takva’da Van halkına HDP’nin etrafında kenetlenme çağrısı yaptı.

Demokratik Sanatçılar Birliği Meclisini, SMMMO’ya geçen HDP heyeti SMMMO Başkanı İbrahim Şahin ile görüştü. SMMMO Başkanı İbrahim Şahin, HDP’den beklentilerinin yüksek olduğunu kaydetti. Sivil Toplum Kuruluşu olduklarını ancak siyasi ve sosyal sorunlara ilişkin duyarlı olduklarını belirten Şahin, “İlimizin sorunları çok. Depremden kaynaklı biriken sorunların hiç biri çözülmedi. Hükümet bugüne kadar herhangi bir sorunu çözmüş değil. HDP kentin dinamikleriyle bir araya gelmeli ve sorunları hep birlikte çözmeliyiz” diye konuştu.

3-207.jpg

HDP Van Milletvekili Adayı Yurdusev Özsökmenler yerel siyasetin demokrasinin en önemli unsuru olduğunu belirterek, “Bizim barış ve demokrasi mücadelesinin yanında ekonomik meselemiz var. Van’da işsizlik çok yoğun ve bunlar yerelde çözülebilecek sorunlar. Ortak projeler ve kentteki yerel dinamiklerle sorunlarımızı çözeceğimize inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Son olarak Çev-Der’i ziyaret eden milletvekili adayları Van Çev-Der Başkanı Ali Kalçık ile görüşerek yaşanan çevre sorunlarına ilişkin bilgi aldı.

Editör: Wan Haber