Halkların Demokratik Kongresi'nin (HDK) 6. Genel Kurulu, sonuç bildirgesinin okunmasının ardından Genel Meclisi ve eş sözcülerin seçimiyle sona erdi.

Sonuç bildirgesinin okunmasının ardından Genel Meclis Seçimi ve yeni eş sözcülerin seçimi yapıldı. Yeni dönemde eş sözcülüğe Gülistan Kılıç Koyiğit ve Ertuğrul Kürkçü seçildi.

Yüzde elli kadın kotası

Kurulda oluşturulan yeni genel mecliste yüzde elli kadın kotası uygulandı. 121 kişilik mecliste 58 kadın, 59 erkek ve 4 LGBTİ bireyi yer aldı.

Seçimin ardından söz alan yeni HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, gelecek süreci en örgütlü şekilde sördürmek için tartışmalar yaptıklarını ifadede ederek, "Her söz bizi geleceğe taşıyan bir adımdır" dedi.

'Kürdistan'daki direniş hepimizin direnişidir'

"Her yerde Kürdistan direnişi yaygınlaştırmak" diyen Koçyiğit, "O mevzilerde direnenler sadece kendileri için direnmiyorlar onların direnişini tüm Türkiye'ye bütün Ortadoğu'ya özgürlük getireceğini biliyoruz. Bu direnişin hepimizin direnişidir" ifadesini kullandı.

'HDK'nin hiçbir sorunu görmezlikten gelme lüksü yoktur'

Koçyiğit, şunları söyledi: "Bütün kaotik süreçlerden örgütlü olanlar her zaman kazanımla çıkmışlardır. Biz hiçbir şeyi gözümüzde bir ütopya olarak görmüyoruz. Biz biliyoruz ki bugünkü sisteme müdahale etmenin yolu örgütlenmektir, yan yana durmaktır. Bunun için halk iradesi esasımızdır. Bir kadın olarak, bir Alevi, Roman, Ermeni olarak, bir mevsimlik işçi olarak bugün yaşadığımız her bir sorunun muhatadır. HDK. Hiçbir sorunu görmemezlik gelme lüksü yoktur."

Koçyiğit'in ardından konuşan Ertuğrul Kürkçü de bir teşekkür konuşması yaptı. Ardından da eş sözcülük görevini bırakan Sebahat Tuncel, kürsüye çıkarak kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Tuncel, "HDK benim için sadece bir çalışma alanı değildi. Şimdi sıra eylem zamanı. O yüzden de bu daha başlangıç mücadeleye devam" şeklinde konuşmasını tamamladı.

Editör: Wan Haber