Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Sakarya Temsilciliği tarafından Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde BDP'nin Karadeniz turu sırasında yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması düzenlendi. HDK Sakarya Meclisi Sözcüsü Mehmet Bayram tarafından okunan açıklamada, BDP'nin Karadeniz turunda yaşanan olaylardan dolayı güvenlik güçleri suçlandı.
Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan basın açıklamasına 15 kişilik bir grup katıldı.
HDK Sakarya Meclisi sözcüsü Mehmet Bayram yaptığı açıklamada; "HDK milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Sebahat Tuncel, Levent Tüzel ve Sırrı Süreyya Önder'in katıldığı Çorum, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon illerini kapsayan Kürt sorununun demokratik barışçı çözümü için yapılan gezilerde Sinop'ta 20-30 kişilik faşist bir güruh devlet yetkililerinin gerekli tedbirleri almadığı gibi provokasyon için önünü açarak zemin yarattığı açık olan bir ortamda toplantının yapıldığı binaya yönelik taşlı sopalı saldırıya geçildi. Çözüm için elimizi taşın altına sokuyoruz diyen hükümet yetkililerinin denetiminde olan devlet güçlerinin provokasyona zemin hazırlaması sürece dair samimi olunmadığının bir göstergesidir. HDK Milletvekillerinin de bulunduğu HDK heyetine karşı valiliğin ve polisin himayesinde ve gözetiminde yapılan bu faşist saldırıları protesto ediyor ve olaydan AKP hükümetini sorumlu tutuyoruz" dedi.
Bayram'ın açıklaması sık sık "Korkmuyoruz, direneceğiz" şeklinde sloganlarla kesildi.
Bayram açıklamasının sonunda ise 28 ilde gerçekleştirilen DHKP-C operasyonları kapsamında KESK'e de operasyon düzenlendiğini hatırlatarak, gelişmeleri üzüntüyle takip ettiklerini belirtti ve gözaltılarını protesto etti.
(SC-İÇ)

19.02.2013 13:35:58 TSI

Editör: Wan Haber