Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Halkların Demokratik Kongresi (HDK), geçtiğimiz yıl Türk jetlerinin yanlışlıkla vurduğu belirtilen 34 sivil vatandaşın hayatını kaybettiği Uludere Olayı'nın yıldönümünde düzenlenen sinevizyon film gösterimi ile yaşanılanları bir kez daha gözler önüne serdi.
Önceki akşam Ayvalık Belediyesi'ne ait İsmet İnönü Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte; BDP PM Üyesi Rauf Kocaman, İnsan Hakları Derneği MKYK Üyesi Lütfi Demirkapı, BDP Balıkesir İl Başkanı Turan Cengiz, BDP Ayvalık İlçe Başkanı İdan Kaya, HDK 3. Bölge Yürütme Kurulu Üyesi ve Emek Partisi Ayvalık İlçe Başkanı Cemil Tosunoğlu, ilçede faaliyet gösteren bazı sivili toplum kuruluşlarının temsilcileri, ilçede faaliyet gösteren bazı sendika temsilcileri ve vatandaşların hazır bulunduğu gözlendi. Edremit, Ayvalık ve Burhaniye HDK Temsilcileriyle, BDP ve Emek Partisi temsilcilerinin de katıldığı, 'Ağlama Anne Güzel Yerdeyim' adını taşıyan ve yaklaşık bir buçuk saat süren gösterimde Uludere Olayı'nın öncesi ve sonrasındaki ülke genelindeki yankıları çarpıcı bir dille anlatıldı.

HDP OCAK AYI İÇİNDE RESMEN KURULUYOR
Uludere'de hayatını kaybeden 34 kişinin anısına 1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan gecenin sunumunu üstlenen Emek Partisi Ayvalık İlçe Başkanı Cemil Tosunoğlu, "Katledilen bu insanların güzel yerde olup, olmadıklarını bilemem ama yaşadığımız yerlerin güzelleştirilmesi için herkesi HDK çatısı altında mücadele etmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullanarak, salonda bulunanları Ocak ayı içerisinde kuruluş çalışmalarını tamamlayacağı belirtilen, Halkların Demokratik Partisinde görev almaya davet etti.

CENGİZ, "FAİLLERİ ORTAYA ÇIKINCAYA KADAR OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ"
BDP Balıkesir İl Başkanı Turan Cengiz ise; 'Roboski' olarak adlandırdığı Uludere Olayı'nın kendilerine göre failinin malum olduğunu belirterek, "Roboski Katliamı hepimizin yüreklerindeki bir acıdır. Bir yılını dolduran olayın halen daha failleri belli değil, halen daha herhangi bir kişi için dava açılmamış bir olaydır. Emri veren, emri alanlar ve bombalayanlar bellidir. Herkes biliyorki, Silahlı Kuvvetlere bağlı bir uçağın bombalaması sonucunda, 17'si çocuk olmak üzere 34 sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Biz bu olayın failleri ortaya çıkıncaya kadar bu davanın takipçisi olacağız" diye konuştu.
(SS-SŞ)

30.12.2012 12:10:07 TSI

Editör: Wan Haber