Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kayseri İl Meclisi yaptığı basın açıklamasında patriot füzelerine tepki gösterdi.
Eğitim-Sen binası önünde yapılan basın açıklamasında HDK İl Meclisi üyeleri patirot füzelerine karşı tepki gösterdi ve Suriye'de yaşanan savaşın son bulmasını istedi. HDK İl Meclisi adına açıklama yapan Mehmet Polat, "Savaşa destek olma, patriotları sınıra koyma." dedi.
Suriye'deki iç savaşın kızıştığını dile getiren Polat, "Özgür Suriye Ordusu'nun gerici, köktendinci ölüm timleri Türkiye topraklarını lojistik destek ve cephe gerisi olarak kullanıyor. Türk hükümeti 21 Kasım 2012 tarihinde hava savunma sistemi olan patriot füzelerinin Suriye sınırında konuşlandırılması için NATO'ya resmi başvuru yaptı. Bu füze sistemleri NATO orduları içinde sadece ABD, Almanya ve Hollanda'da bulunmaktadır." şeklinde konuştu.
Türkiye hükümetinin çatışmayı ve silahlandırmayı sürdürdüğünü söyleyen Polat, "Kamu kaynaklarını Kürt sorununda 30 yıldan fazladır savaşa yatıran, Suriye'ye yönelik askeri müdahale hazırlıkları için Türkiye'yi NATO'nun ve emperyalist ülkelerin hava ve kara kuvvetlerindeki karargahı haline getiren AKP hükümeti, 2013 bütçesini de bir savaş bütçesi olarak tasarlıyor. Suriye'ye karşı ülkemize füze rampaları yerleştiren, ABD, Türkiye, BM, Arap zenginleri kol kola girmiş, leş yiyen akbabalar gibi saldırmayı bekliyor. Ses çıkarmazsak çocuklar, kadınlar on binlerce insan ölmeye devam edecek. Bekli biz belki de yakınlarımız öldürülecek." ifadelerini kullandı.
(MFT-SK)

15.12.2012 15:45:34 TSI

Editör: Wan Haber