Kongre binasında düzenlenen basın toplantısına HDK ve HDP Van il örgütü üyeleri katıldı.

Basın metnini okuyan HDP Van İl Başkanı Harun Okay, süreci desteklediklerini söyledi.


Okay, “Halkımızın yıllardır dilinden düşürmediği ‘Barış’ söylemi ve bulunduğumuz süreç ile Türkiye halklarının yeni bir mücadele hattına taşımıştır. 21 Mart Nevruzunda Abdullah Öcalan'ın ‘Artık silahlar sussun, fikirler konuşsun noktasına geldik. Artık silah değil, siyaset öne çıksın’ çağrısı göz önünde bulundurulduğunda Kürt halkının yıllardır özlediği barış mücadele yönteminde yeni bir dönemin başladığı söylenebilir” dedi.

”BARIŞ İÇİN MÜCADELE ZAMANI”
Nevruz'dan bu yana Türkiye halklarının barışa olan inançlarının daha fazla arttığını belirten Okay, “Bugün Türkiye halklarının yüzde 80'inden fazlası savaşın sona ermesi ve barış olmasını istemektedir. Kuşkusuz bu süreç egemenlerin çıkarlarına ters düşmektedir ve barışın gerçekleşmemesi için ellerinden geleni yapacaklardır. Ama gün halkların geçmişten günümüze vermiş olduğu mücadele birikimine güvenerek, inanarak barış ve demokrasi mücadelesini yükseltme günüdür. Bizler Halkların Demokratik Kongresi olarak halkımızın emek ve demokrasi güçlerini, süreci izleyen ve bekleyen değil, sürecin başta akil insanlar komisyonu ve yeni anayasa çalışmaları olmak üzere her aşamasında aktif bir şekilde dahil olmaya çağırıyoruz” ifadesini kullandı.

“BARIŞ İÇİN BİR İMZA DA SEN VER”
Okay, kentte barış için bir imza kampanyasını başlatacaklarını belirterek, “Barış mücadelemizi yükselteceğiz ve barış gelene kadar alanlarda olacağı sözünü veriyor ve bugün ilk eylemimizi gerçekleştirmek üzere imza kampanyası stantlarını kuruyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber