HDI Sigorta Genel Müdürü Orhan Arıkçı, sosyal sorumluluk projelerine devam edeceklerini belirterek, "Hayvan Dostları Projesi'nin alt yapı çalışmalarını tamamladık, 2013 yılında ise hayata geçireceğiz" dedi.
HDI Sigorta Genel Müdürü Orhan Arıkçı, Kurumsal Sosyal Sorumluluk ile alakalı açıklamalarda bulundu. HDI Sigorta'nın sosyal sorumluluk odağında neler olduğunu ifade eden Arıkçı, HDI Sigorta'nın kurumsal açıdan misyonunu anlatarak, "Misyonumuz sadece bir sigorta şirketi değil, insanların yakınında olan, onları anlayan ve ihtiyaçları olduğu noktada da bir şeyler sunabilen; iyi ve kötü günde onlarla olabilen bir şirket olmak" dedi.
Sektördeki şirketler olarak hayat mücadelesinde daha çok verimlilik, karlılık ve başarı üzerine olağanüstü baskılar içerisinde hareket ederken, bazen esas değerleri unutabildiklerini belirten Arıkçı, "HDI Sigorta olarak, hem kendi çalışanlarımıza hem de çevreye daha duyarlı ve bir ekip yaklaşımıyla hareket etmeyi ilke haline getirdik. Bu anlamda şirket olarak sosyal sorumluluk çalışmalarına önem verdiğimizi her fırsatta dile getiriyoruz. Üstelik bu çalışmalara sadece bir imza olarak değil, tüm mesai arkadaşlarımızla birlikte bir kurum olarak katılıyoruz. Bana göre kurumsal sosyal sorumluluğun anlamı da budur" diye konuştu.
Uluslararası bir şirket olarak son derece duyarlı, insancıl ve hassas insanlar topluluğu olduklarını vurgulayan Arıkçı, bunu dışarıya yansıtmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Gerek bedensel engelli bireylere, gerek kimsesiz çocuklara, gerekse sahipsiz sokak hayvanlarına özveriyle yaklaşıyor, toplumun bir parçası olarak hayata tutunmalarını sağlamayı hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.
Bugüne kadar hayata geçirilen projelerden bahseden Arıkçı, "Tenisten kayağa, kayaktan ralliye kadar zamana kadar, sosyal sorumluluk bilinciyle görme engelliler yararına bir projeye destek verdik. Ardından kimsesiz çocuklar yararına "Unutulmuş Çocuk Oyunları Şenliği"ni düzenledik. Bolluca Hayvan Barınağı ve sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik de projelerimizle barınaklardaki minik dostlarımıza yardım eli uzatmaya çalıştık. Öte yandan Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği (BEDD) ile yürüttüğümüz işbirliği çalışmalarına da yenilerini ekledik. Ayrıca, 2012 Dünya Senior Takım Şampiyonası'na ve bu yıl 41'incisi düzenlenen Boğaziçi Rallisi'nde yarışan sporcu Sabri Ünver'e de sponsor olduk her türlü organizasyonda spora ve sporculara destek olmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"İŞBİRLİĞİ ÇALIŞMALARI BU YIL DA DEVAM EDECEK"
Bedensel Engelliler Derneği ile ortak proje yürütme fikrinin nasıl ortaya çıktığını anlatan Arıkçı, Altı Nokta Körler Derneği'nde eğitim gören görme engelli 25 kişiye kayak yapma fırsatı sunduklarını dile getirerek, "Bu görme engelli vatandaşlarımız İstanbul İstinye Rotary Kulübü'nün bu yıl 11'incisini düzenlediği Uludağ'da gerçekleştirilen Nesrin Demircioğlu Engelliler Kayak Kampı'na katıldı. Sponsor olarak desteklediğimiz bu projede, kayak eğitmenlerinin yardımıyla kayak öğrenen görme engelliler kayak yapmanın zevkini yaşadı. Öte yandan Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği (BEDD) ile yürüttüğümüz işbirliği çalışmaları bu yıl da devam ediyor. Geçtiğimiz yıl hastalar için alt bezi, 2012 yılının başında ise tekerlekli sandalye yardımında bulunduk. Çalışanlarımız, kendilerine verilmesi planlanan bayram çikolataları için ayrılan bütçeyi engelliler için tekerlekli sandalye bağışına dönüştürdü. BEDD ise bu desteğimizden ötürü bizlere birer sertifika verdi. Bu sertifikaları çalışanlarımıza dağıttık, onlar da çok mutlu oldular" dedi.
Bolluca Hayvan Barınağı ve sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik de projelerinin olduğunu bildiren Arıkçı şunları kaydetti:
"Şirket içi gelişim, eğitim ve sağlık konularının yanı sıra sahipsiz dostlarımıza karşı da aynı duruşu sergilemeye özen gösteriyoruz. HDI Sigorta olarak, geçtiğimiz kış Bolluca hayvan barınağını ziyaret ettik. Sosyal sorumluluk bilinci yüksek bir şirket olarak neler yapabileceğimizi düşündük ve bölgede nelere ihtiyaç olduğunu öğrendik. İlk olarak, hayvanların soğuk ve yağışlı havada güvenli bir şekilde barınabileceği konteyner desteği sağladık. Uzun bir süredir de Ataşehir'de bulunan Kadıköy Belediyesi Hayvan Barınağı'na destek veriyoruz. Her gün şirkette artan yemekler barınağa gönderiliyor, düzenli olarak barınağın ihtiyaçları tespit ediliyor ve eksikler gideriliyor."

"2012 DÜNYA SENİOR TAKIM ŞAMPİYONASI'NIN SPONSORLUĞUNU ÜSTLENDİK"
Öte yandan spora yönelik sosyal sorumluluk projelerinin de olduğunu belirten Arıkçı, 2012 Dünya Senior Takım Şampiyonası'nın HDI Sigorta ve Türkiye Tenis Federasyonu'nun sponsorluğunda gerçekleştiğini hatırlatarak, "Türkiye'den 40 sporcunun katıldığı 2012 Dünya Senior Takımlar Şampiyonası'nda spora ve özellikle tenise verdiğimiz destekle sosyal sorumluluk projelerimize bir yenisini daha eklemiş olduk. Tüm ülkelerin katılımıyla gerçekleşen şampiyonanın açılış seremonisinde milli sporcularımız üzerlerinde HDI Sigorta logolu, kırmızı-beyaz milli takım kıyafetleriyle göz doldurdu" diye konuştu.
Bu sene 41'inci yılını dolduran ve Türkiye'nin en eski uluslararası motor sporu organizasyonu Boğaziçi Rallisi'nin İstanbul'da düzenlendiğini ifade eden Arıkçı, organizasyon kapsamında ralli sporcusu Sabri Ünver'in sponsorluğunu üstlendiklerini söyleyerek, "Toplam 66 ekibin katıldığı organizasyonda, sporcumuz Sabri Ünver genel klasman sıralamasında 12'nci olduğu yarışmayı, kendi sınıfının 1'incisi olarak tamamladı. Ayrıca daha öncede bahsettiğim gibi, 25 engelli vatandaşımıza Rotary Kulübü'nün bu yıl 11'incisini düzenlediği Uludağ'da gerçekleştirilen Nesrin Demircioğlu Engelliler Kayak Kampı'da hayatlarında ilk defa kayak yapma fırsatı sunduk" şeklinde konuştu.

"HAYVAN DOSTLARI PROJESİ'Nİ 2013 YILINDA HAYATA GEÇİRECEĞİZ"
Sokak hayvanlarına yönelik olarak yürüttükleri sosyal sorumluluk çalışmalarını sürdüreceklerini bildiren Arıkçı, yeni proje geliştirdiklerini söyleyerek, "Yeni geliştirdiğimiz projemizin adı Hayvan Dostları Projesi olacak. Bu proje çok inandığımız, üzerine titrediğimiz bir proje. 2012 yılı içerisinde alt yapı çalışmalarını tamamladık, 2013 yılında ise hayata geçireceğiz" ifadesini kullandı.
Türkiye'de çevre-sokak hayvanları ve eğitim alanlarında daha çok sosyal sorumluluk projelerinin hayata geçirilmesi gerektiğini, sosyal sorumluluk bilincinin artması adına birlikte hareket edebilmeyi, ortak projeler geliştirmek gerektiğini vurgulayan Arıkçı, "Ayrıca HDI olarak artık sosyal medyada da yer alıyoruz ve sosyal sorumluluk adına yaptığımız tüm çalışmaları orada da takipçilerimizle paylaşacağız" dedi.
Türkiye'de bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmenin zorluklarından da bahseden Arıkçı şunları kaydetti:
"Bizim için önemli olan yardım duygusunun önceliği ve bu sosyal sorumluluk bilincini kurumsal kimliğimizin bir parçası kılmak. Amacımız bu bilinçle yaptığımız çalışmaların sürekliliğini sağlamak. Ayrıca tüketicilerimizin de bu duruşumuzu sahiplenebilmesini arzu ediyoruz. Bu doğrultuda çalışanlarımızın kurduğu HDI Gönüllüleri grubumuz var. Dolayısıyla sosyal sorumluluk bilincini ekip olarak içselleştirdik ve uyguluyoruz. Elbette ki daha büyük bütçelerle yola çıkmayı ve daha büyük projelerde yer almayı istiyoruz. Keşke tüm sigorta sektörünü kapsayan bir proje yapılsa, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde gerçekleştirilen yardımlar daha fazla mecralara ulaşsa. Sigorta şirketlerinin üstlendikleri sosyal sorumluluk projeleriyle daha pozitif bir imaj kazanacaklarını düşünüyorum. HDI Sigorta olarak gerçekleştirdiğimiz projelerin herkese örnek olmasını ve devamlılığının sağlanmasını diliyorum."
"Gerek görme engellilerle yaptığımız kayak etkinliği, gerek sokak hayvanları için yaptığımız çalışmalar gerekse BEDD ile yaptığımız ortak çalışmalar ve spora verdiğimiz destek bizler için çok önemli" diyen Arıkçı, "Çünkü biz bu projelerin hepsini HDI gönüllüleri olarak tek bir yürek şeklinde yapıyoruz. O yüzden bizim için ayrım yapmak çok güç, hepsinin yeri ve önemi ayrı. Hepsi bizim için unutulmaz çalışmalar" şeklinde konuştu.
(PS-ÖZ-E)

30.11.2012 14:14:23 TSI

Editör: Wan Haber