Çalışanlarının motivasyonlarının yüksek olmasına önem veren HDI Sigorta, çalışanları için yeni yıl kokteyli düzenledi.
Katılımın yüksek olduğu kokteylde konuşan HDI Sigorta Genel Müdürü Orhan Arıkçı, yönetici-çalışan ilişkisinde her zaman demokratik bir yol izlediklerini söyledi. Arıkçı, "Şirket olarak kendi içinde mesafeleri olan bir kurum değil, bir aile gibi olduk. Bana göre çalışanların şirkete daha fazla katkı vererek, sorumluluk alabilmesini sağlamak yöneticinin elindedir. Dolayısıyla çalışanı kazanmak da yöneticinin sorumluluğudur. Kazandıktan sonra ise yetki ve sorumluluk çerçevesinde ekip çalışmalarının çok daha başarılı olduğunu gözlemledim. Bu sistemi HDI Sigorta'da başarıyla yürütüyoruz. 2013 yılında da şirket olarak sektörde adımızdan söz ettirmeye ve tüketici odaklı çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
HDI'nin 2013 hedeflerinden de bahseden Arıkçı, 2012'yi bir hazırlık ve altyapıyı güçlendirme dönemi olarak nitelendirdi. Arıkçı, "Rezervlerle, portföyümüzle ve satış kanallarımızla ilgili nerede sıkıntı yaşadığımızı saptayıp çözüme odaklandık ve geleceğe umutla bakıyoruz" diye konuştu.
2017'ye kadar çok net ve ölçülebilir hedefleri olan aksiyonlar belirlediklerini vurgulayan Arıkçı, 2013'ten itibaren kar edeceklerinden emin olduklarını söyledi. Her yıl bu kar oranını artırmayı planladıklarını aktaran Arıkçı, bunu pazar paylarını düşürmeden yapacaklarını dile getirdi. HDI Sigorta'nın bundan sonraki dönemlerde belki de butik sigortacılık yapabileceğini ifade eden Arıkçı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Motor dışı branşlardaki payımızı da artıracağımızı düşünüyorum. Bizim hedefimiz; karsızlıkla ilk 5'e girmek değil, karlı olduğumuz bir sektörde ilk 5'e girebilecek kapasitede olmak."
(ZÇ-CC-E)

09.01.2013 11:07:23 TSI

Editör: Wan Haber