Zafer Havalimanı'nın üzerinde bulunduğu hazine arazilerinin bedelsiz devri Devlet Hava Meydanları'na yapıldı. Devir işlemleri Altıntaş ilçe Tapu Müdürü Metin Uludağ ve DHM adına Harita Mühendisi Melek Tülemiş'in huzurunda yapıldı.
Kütahya'nın Altıntaş ilçe sınırları içerisinde bulunan ve Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerinin faydasına sunulan, Türkiye'nin ilk bölgesel Havalimanı olan Zafer Havalimanın üzerinde bulunduğu hazine arazilerinin devirleri Devlet Hava Meydanlarına yapıldı.
Altıntaş Tapu Müdürü Metin Uludağ ve Bilgisayar işletmeni Cemal Güzel'in huzurunda Maliye hazinesi adına Yavuz Aksakal, diğer taraftan devri gerçekleştirilecek Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü adına İzmir Adnan Menderes Havalimanı Başmüdürlüğü personeli Harita Mühendisi Melek Tülemiş'in katılımıyla Altıntaş Tapu Müdürlüğünde hazine taşınmazları bedelsiz devri gerçekleşti.
Devir ile ilgili Altıntaş Tapu Müdürlüğünden yapılan açıklamada; "İlçemiz Kuyucak ve Alibey Köyü hudutları içerisinde bulunan mülkiyeti Maliye Hazinesine ait 190 adet taşınmazların 06/08/2008 tarih 26959 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 5793 sayılı kanunla değişiklik 4706 sayılı yasanın geçici 9. Maddesi uyarınca bedelsiz devirlerine ilişkin işlemler yapmaya Bakanlığımız (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) 'ın 17/12/2010 tarih 42106 sayılı yazıları ile Valiliğimiz (Defterdarlık ) yetkili kılındığı bildirilmiş olup 190 parselin bedelsiz devri İlçe Tapu Müdürlüğünün de yetkililer huzurun da gerçekleştirilmiştir" denildi.
(RD-EFE)

30.01.2013 12:54:38 TSI

Editör: Wan Haber