Adana'da bir grup hayvansever 5199 sayılı hayvanları koruma kanunda yapılacak değişikliği protesto etti.
Hayvanseverler tüm Türkiye'de olduğu gibi bugün Adana'da da 5199 Sayılı Hayvanları Korumu Kanununda yapılacak olan değişikliğin hayvanların aleyhine olduğunu ileri sürerek eylem yaptı. Atatürk Parkı'nda Atatürk Anıtı önünde toplanan hayvanseverler ellerinde dövizler, yanlarında köpekleriyle eyleme katıldı.
Grup adına konuşan Ayşe Ceren Yaramış, kanunda yapılacak olan değişikliği hayvan lehine daha uygulanabilir idari ve cezai yaptırımlar getirilmesi için sivil toplum örgütlerinin taleplerini dile getirmesini rağmen umulanın aksine daha yetersiz bir yasa hazırlandığını iddia etti. Yaramış, kendilerinin daha koruyucu bir yasa istediklerini belirterek, "Yasa daha kolay yok edici hükümlerle donatılmıştır. Bu nedenle bu yasa tasarısının kanunlaşmadan değiştirilmesini istiyoruz" dedi.
Kendisini yerel hayvan koruyucusu olduğunu anlatan Sevim Tatlıcılar, sokağa atılan hayvanları toplayıp baktığı için vatandaşlar tarafından mahkemeye verildiğini bu nedenle ceza aldığını buna bir anlam veremediğini söyledi.
Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
(FKE-ÖK-Y)

20.01.2013 15:03:28 TSI

Editör: Wan Haber