Beylikdüzü'nde toplanan bir grup hayvansever, TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlenen '7. İstanbul Deri Moda Fuarı'nı protesto etti.
TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlenen ve 30 ülkeden 343 firmanın katıldığı "7. İstanbul Deri Moda Fuarı", hayvanseverler tarafından protesto edildi. Yoğun yağışa rağmen eylemlerini sürdüren grup, "Kürk ve deri vahşi insanın eseri, yüzde yüz cinayet", "Ceset fuarı" yazılı pankartlar açarak sloganlar attı.
Grup adına basın açıklaması yapan bir hayvansever, "Bizler bugün yeryüzüne Özgürlük Derneği, Kürke Hayır Platformu, Ergene İnisiyatifi ve Bağımsız Hayvan Özgürlüğü aktivistleri olarak, bu yıl 7'ncisi düzenlenen 'Uluslararası Kürk ve Deri Fuarı'nı protesto etmek amacıyla buradayız. Çünkü, hayvanlardan gasp edilerek elde edilen deri ve kürkleri sergileyen firmalar, endüstriyel kapitalizm yüzünden dünyanın dört bir yanında her dakika hayvanları katlediyor ve bu zulüm üzerinden para kazanıyor. Bu endüstrinin ana kaynağı endüstriyel kürk çiftliklerinde daracık, kirli kafesler içinde üst üste istiflenerek, aç susuz, hasta, kör, kırık bacak ve yaralı uzuvlarla yaşamaya mahkum edilen ve cehennemi aratmayan çiftliklerde yetiştirilen hayvanlar, seri üretilip seri katlediliyorlar. Bunların artık durmasını istiyoruz " dedi.
Yağmurun şiddetini arttırmasıyla basın açıklaması kısa tutuldu. Ardından koşarak fuar alanına girmek isteyen grup, güvenlik engeliyle karşılaşınca dağıldı.
(AFS-ET-OK-Y)

19.01.2013 14:55:05 TSI

Editör: Wan Haber