Muğla Sınırsızlık Meydanı'nda toplanan grup, yeni hazırlanan 5199 Sayılı Hayvan Haklarını Koruma Kanunu'na tepki gösterdi.
Hayvan Hakları Halk Hareketi Muğla İl Danışmanı Aysun Koçarslan, yasanın hayvan katliamına yol açacağını ileri sürerek, "Bizler, hayvanlarımızın katledilmesini, onların yaşama haklarının ellerinden alınmasını istemiyoruz. 5199 Sayılı Hayvan Haklarını Koruma Kanunu'nun yeniden düzenlenmesini ve daha yaşanır, korumalı bir hale gelmesini bekliyoruz" dedi.
5199 sayılı Kanunda aksayan bazı noktaların iyileştirilmesi gerektiğini belirten Koçarslan; "5199 sayılı Kanunda aksayan bazı noktaların iyileştirilmesi, hayvan lehine daha uygulanabilir idari ve cezai yaptırımlar getirilmesi için dernekler ve sivil toplum örgütlerince kalabalık katılımlarla yapılan talepler neticesinde, umulanın ve beklenenin aksine daha yetersiz, daha korumayan, daha ölümcül bir yasal düzenleme ile karşı karşıya kaldık. Daha koruyucu bir düzenleme yapılsın talebine karşılık Bakanlık tarafından 'Daha kolay yok edici hükümlerle donatılmış' bir yasa düzenlemesi maalesef TBMM'ne sunuldu. Bu haliyle yasalaştığı takdirde hem uygulamada, hem sosyal anlamda, hem de teknik olarak büyük sorunlar yaşanacağına inandığımız bu metnin yasalaşmaması için buradayız. Aylardır milletvekillerimize tek tek seslerimizi, taleplerimizi iletiyor, tek tek bütün seslerin aynı cümleyi söylediğini, aynı şeyi istediğini anlatıyoruz. Hayvanları öldüren, ölümlerine yol veren, bir kısım hayvanı 'yasaklı ve tehlikeli' ilan eden, yeterince ve ciddi hükümlerle korumayan bir yasayı kabul edemeyeceğimizi anlatıyoruz" şeklinde konuştu.
(BT-MB-İK)

21.01.2013 16:50:08 TSI

Editör: Wan Haber