Kuşadası'nda hayvanseverler, bir hafta önce bir sitede meydana gelen toplu kedi katliamını protesto etmek için yürüyüş düzenledi.
Ege Hayvan Haklarını Koruma Derneği Kuşadası Şubesi tarafından düzenlenen protesto yürüyüşü belediye binası önünde başladı. Büyük ilgi gören protesto yürüyüşüne aralarında Kuşadası Müftüsü İbrahim Türedioğlu'nun da bulunduğu kalabalık bir hayvan sever topluluğu katıldı. Etkinliğin başında konuşan Ege Hayvan Hakları Koruma Derneği Kuşadası Şube Başkanı İskender Avcı, son bir hafta içerisinde Grup Sitesi'nde haşere ilacı ile 30'a yakın kedinin zehirlendiğine dikkati çekerek, bu katliamı protesto amacıyla toplandıklarını söyledi. Tüm kesimleri hayvan haklarına karşı duyarlı olmaya çağıran Avcı, " Tüm kesimleri her türlü hayvan katliamına dur demeye çağırıyoruz. Savunmasız, masun kedi ve köpeklerin vahşie katledilmiş görüntülerinin yansıtıldığı haberlere bir daha tanık olmak istemiyoruz. Kendini savunamayan hayvanların nasıl öldürüldüğünü görerek, büyük bir üzüntü yaşamaktayız. Ne yazık ki, hayvana karşı işlenen suçta Türk Ceza Kanunu yerine kabahatler kanunu uygulanıyor. Bu kanun 'Paramla her türlü suçu işlerim, yapacağımı yaparım' diyen hayvan katillerine yeni suç işleme izni veriyor. Bunun bir an önce düzeltilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.
Protesto etkinliğinde konuşan Kuşadası Müftüsü İbrahim Türedioğlu ise canlının her türlüsüne karşı işlenen suçun günah olduğunu belirterek, " Hayvanları korumalıyız, sahip çıkmalıyız. Hayvanları öldürmek, suçların en büyüğüdür" dedi.
Konuşmaların ardından, çok sayıda hayvansever, kedi katliamının meydana geldiği Kadın Denizi'ndeki Grup Sitesi'ne yürüdü. Hayvanseverler, protesto alkışları arasında kedilerin zehirlendiği Grup Sitesi'nin girişine üzerinde "Hayvan Katliamına Dur Diyelim" yazan bir siyah çelenk bıraktı ve daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
(ZH-MB-İK)

19.01.2013 16:07:52 TSI

Editör: Wan Haber