Sokak hayvanlarına yönelik hazırlanan 'Evim Evim Güzel Evim' projesi kapsamında 5 ülkeden toplam 36 öğrenci Ordu'ya geldi.
Proje kapsamında sokak hayvanlarına ev yapacak olan gençler, esnaf ve vatandaşları bilgilendirecek. İki hafta boyunca Ordu'da kalacaklarını söyleyen Proje koordinatörü İstanbul Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Fatih Barutçu, proje hakkında şu bilgileri verdi: "Bu projeyi yazmadan önce sokak hayvanları için en yapabiliriz diye düşündük. Sokak hayvanlarına ev yapalım dedik. Esnafı ve halkı bilgilendirmeyi planlıyoruz. Bu proje kapsamında esnafa su kapları dağıtacağız. Onlardan bu su kaplarını doldurmalarını isteyeceğiz. Türkiye bu projenin ev sahipliğini yapıyor. Projede Polanya, Litvanya, İtalya, Romanya ve Türkiye'den toplam 36 genç arkadaşımız yer alıyor. Bu arkadaşlarımız ile sosyal paylaşım sitelerinden ve arkadaşlarımız aracılığı ile tanışarak, bir araya geldik."
Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen hayvanseverler, Ordu Valisi Orhan Düzgün'ü de ziyaret ettiler. Ziyarette Vali Düzgün, gençlere Ordu hakkında bilgiler verirken yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Öncelikle hepiniz ilimize hoş geldiniz. Avrupa Birliği Bakanlığı ve Türk Ulusal Ajansın destekleri ile geçtiğimiz yıl en az sizin sayınız kadar Avrupa'dan gelen gençlerimizi ülkemizde ağırlamıştık. Ordulu hemşehrimiz Fatih Barutçu sizlere rehberlik yapıyor. Kendisine de teşekkür ediyorum. Ordu'yu sizlere kısa anlatmak istiyorum. Ordu Dünyada fındığın başkenti olarak bilinen Karadeniz bölgemizde şirin bir kenttir. Dünyanın en lezzetli fındıklar Ordu'da yetiştiriliyor. Dünya'daki dört fındığın 3'ü Türkiye'de bir tanesi de Ordu'da yetiştiriliyor. Ayrıca Avrupa'da üretilen hepinizin de çok sevdiği çikolataların bir kısmı Türk fındığı kullanılarak üretiliyor. Fındık ile birlikte Ordu'nun başka tarımsal ürünleri de var. Bal ve Kivi bunların başında geliyor. Son dönemlerde sahip olduğumuz doğal güzellikleri yeşil ve mavinin büyüleyici güzelliğe sahip olan bu ilimizin turizmde geliştirmeye ve kalkındırmaya çalışıyoruz. Türkiye şuanda en fazla turist kabul eden 7 ülke konumundadır. Bunların çok az bir kısmı Karadeniz bölgesine geliyor. Önemli kısmı Akdeniz ve Ege bölgelerinde tatillerini geçiriyorlar. Bölgemizde oluşturulan yeni cazibe merkezleri ile kayak merkezi, botanik bahçe ve yaylalar da tatil köy ve benzeri üniteler ile yeni açılan otellerle bölgemizin cazip bir turizm merkezi haline getirmek için çalışmalar yürütüyoruz. Buraya dünyadan kolay ulaşımı sağlamak amacıyla deniz doldurularak dünyanın üçüncü hava limanını yapıyoruz. Ordu'da bulunduğunuz süre içerisinde sizleri Ordu'nun tarih ve doğal güzelliklerinin bulunduğu mekanları gezdirme fırsatı bulacağız. Bu projenin amaçlarından bir tanesi de Ordu'yu sizin gibi dünya gençlerine tanıtmak ve bu tanıtımı yaygınlaştırmaktır. Ordu'da iyi vakit geçirmenizi diliyorum."
Vali Orhan Düzgün, gençlere fındık ve Ordu'nun tanıtımının yer aldığı broşür ve CD'ler hediye etti.
(RCP-SLH-Y)

29.01.2013 16:46:15 TSI

Editör: Wan Haber