Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Aslanlı köyünde Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ile 6 bin üyesi bulanan Mersin Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından 'Otlatma Planı' konulu toplantı düzenlendi.
Toplantıda konuşan Mersin Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Mersin genelinde 600 bin hektar orman alanının otlatmaya açıldığını söyledi.
Mersin'in otlatma planıyla ilgili bilgi veren Acer, "Ormancılık tarihinde ilk kez devrim niteliğindeki bir yönetmelik taslağı ile ormanların otlatmaya açılması sağlandı. Yeşilovacık'ta ilk kez Sarıkeçili Yörükleri'nin acil olan ihtiyaçlarını karşılamak üzere, ilk otlatma planını Yeşilovacık'ta ilan ettik. Bugün itibariyle 44 orman işletme şefliğimiz de otlatma planları bitirildi. Erdemli İşletme Müdürlüğümüzün sorumluluk alanın da otlatma planlarının tamamı ilan edildi" dedi.
Mersin'de 860 bin hektar ormanlık alanın bulunduğunu ifade eden Acer, "Mersinimizin yüzde 56'sı orman. Biz otlatma planında 600 bin hektar alanı sizler için otlatmaya açtık. Erdemli ilçemizde ise 132 bin hektar orman alanımız var. Bunun da 108 bin hektarını otlatmaya açtık. Toplamda yaklaşık yüzde 80'lik bir alanı sizlerin hizmetine açtık. Otlatmaya açtığımız bu yerlerde, meralarda sizler için ilk defa Erdemli ilçemiz Toros köyünde hayvanların su içeceği sulaklar yaptık, hayvanlarınızı yıkayabileceğiniz havuzlar yaptık, gölgelikler yaptık. Bu çalışmalarımız bundan sonra da sürecek" diye konuştu.
2013 yılında yapılacak çalışmalarla ilgili bilgilerde aktaran Acer şunları kaydetti:
"2013 yılında hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın tamamına elektrik üretmeleri amacıyla güneş panelleri vereceğiz. Bunu ORKÖY kredilerinden sağladığımız destekle gerçekleştireceğiz. Geçen yıl orman köylerine verdiğimiz güneş enerjisi için yaklaşık 241 bin lira kredi sağlamıştık. Artık Erdemli'de süt koyunculuğu, süt sığırcılığına destek olacağız ve güneş paneli de vereceğiz. Böylelikle hayvancılık ve ormancılığın önündeki birçok engelleri de ortadan kaldırmış olacağız."
Toplantıya Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Mersin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Çiftepala, Mersin Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan ve Erdemli Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Kılıç'ta katıldı.
Toplantıya hayvancılıkla uğraşan Yörükler yoğun ilgi gösterdi.
(OKİ-Y)

03.01.2013 12:52:03 TSI

Editör: Wan Haber