TARSİM Ege Bölge Müdür Yardımcısı Müjdat Çubukçu; Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvanlara Çip Takılma Projesi'nin tamamlanmasının ardından hayvan hırsızlığının sigorta kapsamına alınacağını belirtti.
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından il genelindeki çiftçilere Tarım Sigortaları (TARSİM) eğitim toplantıları devam ediyor.
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından il genelindeki çiftçilere Tarım Sigortaları (TARSİM) eğitim toplantılarına, Sultanhisar ilçesine bağlı Salavatlı beldesi ve İncealan köyü ile Aydın merkez Işıklı ve Gölhisar köylerinde devam edildi.
Adın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Adem Kaplan'ın da katıldığı ve üreticilerin bilinçlendirilmesi için yapılan TARSİM eğitim toplantılarında üreticilere tüm bitkisel ürünlerde dolu, fırtına, hortum, yangın, heyalan,deprem, sel, su baskını, açık alanlarda yetiştirilen meyvelere ilaveten don riski; büyükbaş ve küçükbaş hayvan sigortaları; su ürünleri, kümes hayvanları, cam ve plastik seralarda tarım sigortaları kapsamları konusunda bilgiler verildi.
2090 sayılı Tabi afet Kanunundan yararlanmak için Tarım Sigortası yaptırmak zorunluluğunu bilen Aydınlı üreticiler, toplantılara büyük ilgi gösterdi. Üreticiler, hayvan hırsızlığından şikayet ederek, hayvan hırsızlığının da sigorta kapsamına alınmasını istedi. Hububat üreticileri ise yangın tehlikesinin kendileri için önemli olduğunu kaydederek, bu konuda çalışma yapılmasını talep etti. 10 bin TL ürün değerine kadar sigorta teminatı için 90 TL çiftçinin prim ödemesinin cazip olduğunu kaydeden üreticiler; yangın, sel, su baskını, dolu ve fırtınadan etkilenmemek için mutlaka sigorta yaptıracaklarını ifade etti.
Eğitim toplantılarına katılan TARSİM Bölge Müdür Yardımcısı Müjdat Çubukçu; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvanlara Çip Takılma Projesi yürütüldüğünü ve bu çalışmalar tamamlandıktan sonra Hayvan Hırsızlığının Sigorta kapsamına alınacağı müjdesini verdi.
Devam eden TARSİM eğitimleri hakkında bilgiler veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, "TARSİM eğitim toplantılarında devlet desteğinin Tarım Sigortaları'nda yüzde 50 olduğu, don riskinin prim ödemesinin biraz farklı olduğu don riski teminatının sadece meyve ağaçlarında geçerli olduğu üreticilere anlatıldı. Üreticilerimizin sel, su baskını, fırtına, dolu, don ve yangın gibi çeşitli afetlerden mağduriyetlerinin giderilmesi için Tarım Sigortalarının (TARSİM) üreticilerimiz açısından önemli olduğu vurgulandı. Üreticilerimizi bilinçlendirmek için TARSİM eğitim toplantılarına ileriki dönemlerde de devam edilecek" dedi.
(MB-İK)

21.01.2013 11:17:34 TSI

Editör: Wan Haber