Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, www.osmangazihayvanevi.bel.tr internet adresi ile 24 saat hizmet vermeye başladı.
Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, her geçen gün hizmetlerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Doğal Yaşam Merkezi www.osmangazihayvanevi.bel.tr internet adresinden yayına başladı. Merkez hakkında tüm bilgilerin yer aldığı internet sitesinden başvuru ve diğer işlemler de yapılabiliyor.
Öte yandan Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü 2012 yılı hedeflerini başarıyla tamamlarken, başlatılan yeni projelerle öncü rolünü sürdürdü.
2012 yılında 3 bin olarak hedeflenen kısırlaştırma operasyonu sayısı 3 bin 450 olarak gerçekleşti. Yine sene başında 500 olarak hedeflenen sahiplendirmede ise büyük bir başarı sağlanarak 720 sahipsiz hayvana yuva bulundu.
Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'ni, 2012 yılı içinde 20.196 kişi, 96 okul ve 2.567 öğrenci ziyaret etti. Beslenme ve Su Odakları Projesi toplumun tüm kesimlerinde geniş bir yankı bulurken, Tarihi Leylek Hastanesi Gurabahane-i Laklakan da yeniden hayvanlara sağlık hizmeti vermeye başladı. Yıl içerisinde engelliler ve ilkokul öğrencileri için merkezde başlatılan at biniş faaliyeti de haftanın 5 günü geleceğin nesillerine aktif olarak hizmet veriyor.
(MŞ)

08.01.2013 11:37:07 TSI

Editör: Wan Haber