Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Bölge Temsilciliği tarafından sokak hayvanlarına duyarlılığından dolayı Mersin Erdemli Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür belgesi verildi.
Karşılaştıkları birçok olayda hayvanlara karşı duyarlılık gösteren, son olarak yaralı bir kediye sahip çıkan Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğüne, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) bir teşekkür belgesi verdi. Belgeyi Erdemli İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Dağı'ya sunan HAYTAP Bölge Temsilci Semih İğdigül, polisin hayvanlar konusunda gösterdiği hassasiyetin örnek olduğunu belirtti. Geçtiğimiz günlerde yaralı bir kediye polislerin kucak açtığını, tedavisi ve bakımının yapıldığını hatırlatan İğdigül, "Bazen bu bir kuş, bazen bir kedi ya da köpek, kısacası insanlar kadar yaşama hakkına sahip diğer canlılara en az yine insanlara gösterdiği hassasiyetle yaklaşan polisimize yürekten teşekkür ediyoruz" dedi.
Erdemli'de birçok kurumun hayvan hakları konusunda hassasiyetlerinin bulunduğunu, bunun kendilerini mutlu ettiğini anlatan İğdigül, Erdemli'de bir barınak veya bir bakımevine büyük ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. İğdigül, "Dünyadaki tüm hayvanların en doğal hakkı olan yaşam haklarının korunmasında Hayvan Hakları Federasyonu olarak bu zorlu mücadelemizde bizlerle tek yürek olan polisimize bir kez daha teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Erdemli İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Dağı ise polisin her konuda örnek olmaya devam edeceğini belirterek, "Tabi ki hayvanlar konusunda da polisimizin hassasiyeti vardır. Netice de onlarda birer can taşıyorlar. Bu belge bizim için büyük anlam taşıyor" diye konuştu.
(OKİ-Y)

25.01.2013 14:43:42 TSI

Editör: Wan Haber