Bursa'nın Karacabey ilçesinde, Abdullahpaşa Mahallesi Kur'an Kursu'nun bakım ve onarımına destek veren hayırsever vatandaşlara müftülük tarafından şükran plaketi takdim edildi.
Abdullahpaşa Mahallesi Kur'an Kursu'ndaki törene Karacabey Müftüsü Hikmet Yazıcı, din görevlileri, hayırsever vatandaşlar ile kursiyerler katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Müftü Yazıcı, hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.
Geçen yıl ilçe merkezinde 3 sınıfta 54 kişinin eğitim gördüğünü söyleyen Yazıcı, ''Şu an bu sınıflara birer sınıf daha ekledik. Emirsultan Mahallesi'ne iki sınıf açtık. Kurşunlu, Dağkadı, Subaşı, Sultaniye, Gönü ve Hotanlı köylerinde de kur'an kursu faaliyetlerine başladık. Kursiyer sayımız 300'ü geçti. Daha fazla kurs açacak ve herkese Kur'an öğreteceğiz. Vatandaşlarımız nerede ve ne zaman mukaddes kitabımızı okumayı öğrenmek istiyorlarsa onlara istedikleri yerde eğitim vereceğiz'' dedi.
Bazı bölgelerde Kur'an kursu olmamasından yakınan Yazıcı, ''TOKİ, Emirsultan ve Esentepe'de Kur'an kursumuz yok. Esentepe'de hayırsever bir vatandaşımızın bize tahsis ettiği evde eğitim veriyoruz. Kendisine teşekkür ediyorum. Ama biz daha güzel yerlerde hizmet vermek istiyoruz. Bunun için kamuoyundan yardım talep ediyoruz. Kullanılmayan alanları bize tahsis etsinler'' diye konuştu.
Konuşmaların ardından hayırsever vatandaşlar Meliha Turan ile Bilal Er'e, Müftü Hikmet Yazıcı tarafından birer teşekkür plaketi takdim edildi.
(MŞ)

28.12.2012 11:26:19 TSI

Editör: Wan Haber