Manisa'ya bağlı Salihli ilçesinde otel işleten hayırsever işadamı İbrahim İlhan, yaptıracağı yangın göletini Manisa Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağışlayacak.
2011 yılında işletmeciliğini yaptığı Salihli Lidya Otel'in arkasında çıkan orman yangınından etkilenerek, yangına daha hızlı müdahale edilmesi amacıyla yangın göleti yapmaya karar veren hayırsever işadamı İbrahim İlhan ile Manisa Orman İşletme Müdürü Yalçın Akın arasında protokol imzalandı. Manisa Orman İşletme Müdürlüğü'nde imzalanan protokol kapsamında Salihli'ye 100 ton kapasiteli 5 metre derinliğe sahip gölet yapılacak. 100 bin liraya mal olacak göletle ilgili olarak konuşan Manisa Orman İşletme Müdürü Yalçın Akın, yangına erken müdahalenin çok önemli olduğunu belirterek, "Erken müdahale için de elinizdeki su kaynaklarını değerlendirmek çok önemli. Orman yangınlarıyla mücadele amacıyla göletler yapıyoruz. 2013 yılı için düşündüğümüz Salihli bölgesinde ihtiyaç duyduğumuz göleti hayır sever iş adamı Lidya Otel'in sahibi İbrahim bey yapmayı teklif etti. Yaklaşık olarak 100 bin liraya mal olacak. Kendisi daha 2011 yılında çıkan bir yangına şahit olduğu için bu konuda hassasiyet göstererek bu mücadelemize bir katkı sağlamak amacıyla bu yatırımı yapmayı tahhüt edindi. Kendilerine teşkilatımız adına teşekkür ediyorum. Böyle işler için hayır severlerimizi bekliyoruz." diye konuştu. Salihli'ye en yakın su kaynağının 5 kilometre mesafede olduğunu sözlerine ekleyen Akın, "Bu yapılacak göletle beraber bu mesafe 1,5 kilometreye düşecek. Göletin toplam kapasitesi bin 100 ton ve derinliği 5 metre ve 30 metre çapında inşa edilecek. Biz burada sadece yer tahsis ettik. Yapım masraflarımız tamamen hayırseverimiz tarafından karşılanarak bize teslim edilecek. Manisa ili genelinde toplam 160 adet su kaynağımız vardı. bununla beraber 161 olacak. Manisa Orman İşlet Müdürlüğümüzün de ilk hibe göleti olacak. İzmir'de bu tür bağışlar oluyordu ancak Manisa'da bu bir ilk olacak" dedi.
Salihli'de bulunan Kurşunlu havzasının çok güzel bir doğaya sahip olduğunu ve bu yapının tahrip olmaması amacıyla böyle bir projeye kalkıştığını söyleyen Salihli Lidya Otel sahibi hayırsever işadamı İbrahim İlhan, "Son 5 10 yıl içerisinde 3 yangın atlattı. Helikopterlerin müdahalesi oluyor ancak göletler bölgeden fazla uzak kaldığı için müdahalede gecikiyor. Ben ormanları çok seviyorum. Ormanları bizim geleceğimiz olduğunu düşündüğüm için bir katkı sağlamak amacıyla bu çalışmayı gerçekleştirdik" diye konuştu.
Yapılması planlanan yangın söndürme göleti inşası tamamlandıktan sonra Manisa Orman İşletme Müdürlüğü'ne devredilecek.
(AY-ERG-Y)

12.02.2013 18:05:54 TSI

Editör: Wan Haber