Muş'un Malazgirt ilçesinde hayırsever işadamı Haluk Zeki Öğreten, okul yapılması için İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü'ne arsa bağışında bulundu.
İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü'ne Murat Mahallesi'ndeki arsasından 12 bin 500 metrekare bağışta bulunan hayırsever işadamı, Malazgirt'te üniversite kurulması için 50 bin metrekare ve devlet hastanesi için de 20 bin metrekare arsa bağışında bulunacağını söyledi. Bu yıl Malazgirt'te yapılması planlanan 24 derslik Anadolu Lisesi ve 300 öğrenci kapasiteli pansiyon için 12 bin 500 metrekare arsa bağışında bulunduğunu söyleyen hayırsever iş adamı Haluk Zeki Öğreten ise, "Malazgirt'te okul yapılması için arsa arandığını duyduğum andan itibaren Milli Eğitim Müdürü ile yaptığım görüşmede Murat Mahallesi'nde bulunan arsamdan okul yapılması için bağışta bulundum. Ayrıca ilçe kaymakamlığına ve valiliğe gönderdiğim resmi yazıyla Malazgirt'te yapılacak olan devlet hastanesine 20 bin metrekare ve üniversite için de 50 bin metrekare arsa bağışında bulunacağımı taahhüt ettim. Ben ilçemizde modern bir hastane ile üniversite yapılmasından yanayım. Böyle bir girişimin de devlet tarafından olmasını isterim "dedi.
Bir vatandaş olarak devlet tarafında Malazgirt'te yapılacak her türlü yatırım için ellinde geldiğince yardımcı olmaya çalıştığını belirten Öğreten, "Ben bu arsalarımla kendim için yatırımlar yapabilirdim. Fakat eğitim yuvası her şeyin başıdır" diye konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Kurt, Haluk Zeki Öğreten'in arsa bağışıyla okul inşaatının en kısa zamanda başlanacağını söyledi. Kurt, memleketine ve ülkesine hizmet edenleri, bu milletin asla unutmayacağını ve her zaman minnetle alacağını ifade etti.
(AD-RD-MSA-Y)

13.02.2013 12:15:50 TSI

Editör: Wan Haber