Antalya'nın Korkuteli ilçesinde hayırseverlerin eğitime olan katkıları devam ediyor.
Geçtiğimiz yıllarda ilçeye 24 derslikli Osman Önal İlk ve Ortaokulu, Meryem Önal Kız Öğrenci yurdunu kazandıran hayırsever iş adamı İrfan Önal, 24 derslikli bir okul yaptıracak.Önal, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'a, Korkuteli'ne yeni bir okul kazandıracağını ancak yer olmaması nedeniyle okul yapamadığı belirtti.
Korkuteli'nde hayırseverlerin eğitim konusunda yaptığı yardımların önemli olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, "Korkuteli'nin hayırseverleri ilçemizin en güzel yerlerine okulları yaptılar. Hayırseverlerin eğitime olan destekleri gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Korkuteli'nde eğitime verdiğimiz desteği her geçen gün artırarak devam ettireceğiz. Bu konuda gerek Korkuteli Kaymakamlığı, gerek Korkuteli Belediyesi ile görüşerek arsa talebi konusunda destek isteyeceğiz" dedi.
İlçenin ve ülkenin kalkınmasının eğitim ile mümkün olacağını anlatan İl Milli Eğitim Müdürü Gülay, "Bundan dolayı güçlü bir eğitim altyapısı oluşturulması gerektiğine inanıyoruz. Antalya ve ilçelerinde bunun için bütün enerjimizi eğitim konusuna odakladık. Bu inancımızı hayırsever vatandaşlarla paylaştık. Neticesinde çok iyi sonuçlar ortaya çıkıyor. Devlet halk ele ele vererek 1999'dan bugüne kadar ilçeye 19 okul yapıldı. Okul yaptırılması için hayırseverlerden talepler geliyor. Halen hayırsever iş adamları ile görüşmeler devam ediyor. Görüşmeler neticesinde okul yaptırma sayısının gün geçtikçe artacağına inanıyorum. Bu çerçevede ilçenin 50 yıllık eğitim problemini karşılamış olacağız" diye konuştu.
(AD-SK-Y)

19.02.2013 11:46:42 TSI

Editör: Wan Haber