Uşak'ta hayırsever Halil İbrahim Karahan, geçtiğimiz ay kaybettiği eşi Fadime Karahan'ın adını yaşatmak amacıyla Banaz ilçesi Derbent Köyüne 5 derslikli ilköğretim okulu yaptıracak. Okulun inşası için hazırlanan protokol Vali Mehmet Ufuk Erden nezaretinde imzalandı.
Valilik toplantı salonunda düzenlenen protokol törenine Vali Mehmet Ufuk Erden, Banaz Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Milli Eğitim Müdür Vekili Yaşar Akyay, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Uçmaklı ile hayırsever Halil İbrahim Karahan katıldı.
Vali Mehmet Ufuk Erden, hayırseverlerin eğitime olan katkısının önemine değinerek "Eğitimde verilen destek insana verilmiş demektir. İlimizde hayırseverlerimizin eğitime olan desteği bizi memnun ediyor" dedi.
Uşak'ta Milli Eğitim hizmetlerine vatandaşların katkısının büyük olduğunu belirten Vali Erden, "Eğitime yapılan hizmet, hizmetlerin en güzelidir. Çünkü eğitime yapılan hizmet insana yapılan hizmettir. Bugün protokolünü imzaladığımız okulumuz hizmete açıldığında buradan yetişecek öğrencilerimiz yarının Türkiye'sinde yönetici olacaklardır. Dünya durdukça bu okul hizmet verecek ve hayırseverimizin anısı o okulda yaşamaya devam edecek. Sayın Halil İbrahim Karahan'ın bu davranışının hayırseverlerimize örnek olmasını diliyoruz" dedi.
(KY-İK)

30.01.2013 16:04:51 TSI

Editör: Wan Haber