Haydar Aliyev Parkı ve Haydar Aliyev Ortaokulu düzenlenen törenle açıldı.
Haydar Aliyev Parkı ve Haydar Aliyev Ortakokulu; Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Elçin Efendiyev, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Azerbaycan Eğitim Bakanı Mısır Merdanov, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Türkiye'de eğitim öğren Azerbaycanlı askerler, polis ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı törenle açıldı.
İlk açılış töreni Haydar Aliyev Parkı'nda gerçekleştirildi. Soğuk havada gerçekleştirilen açılış öncesi Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Efendiyev, Milli Eğitim Bakanı Dinçer ve Azerbaycan Eğitim Bakanı Merdanov, parkın içerisinde bulunan Haydar Aliyev heykeline karanfil bıraktı. İki ülkenin milli marşlarının okunması ile başlayan açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Dinçer, Azerbaycan halkıyla Türk halkının bir ailenin çocukları olduğunu söyledi. Türk ve Azeri halklarının kardeş olduğunu ifade eden Dinçer, "Azerbaycan halkının önemsediği ve değer verdiği herkimse aynı zamanda bizim değer verdiğimiz ve önemsediğimiz kimsedir. Azerbaycan neyden sevinirse, neyden üzülürse, bizde aynı şeylerden sevinir ve üzülürüz" dedi. Azerbaycan ve Türk dünyası için çok önemli bir lider olan Haydar Aliyev için yapılmış olan parkın açılışında birlikte olduklarını belirten Dinçer, parkın iki ülke arasındaki kardeşliği ortaya koyan sembollerden sadece bir tanesi olduğunu düşündüğünü dile getirdi.
Haydar Aliyev'in hatırasını yaşatacak bir parkın hazırlandığının altını çizen Dinçer, "Ülkemiz adına oldukça güzel bir parka sahip olduk. Bu parkın Yenimahallemize ve Ankaramıza hayırlı olmasını diliyorum. Parkın hazırlanmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" diye konuştu.
Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Efendiyev ise, Haydar Aliyev Parkı'nın yapılmasında emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek konuşmasına başladı. Haydar Aliyev adına dünyanın birçok yerine eserlerin bulunduğunu ve Haydar Aliyev adına açılan bu parkın açılışının çok önemli olduğunu belirten Dinçer, "Park ağaçlar demektir, park hayat demektir. Bu park içerisinde 6 binden fazla ağaç ekilidir. Bu 6 bin ağaç Ulu önderimiz Haydar Aliyev'in ruhu şad edecektir. Aliyev'in meşhur bir sözü var, 'Bir ağaç kesildiğinde, benim kolum kırılır.' Onun için Aliyev için bu ağaçlar çok önemlidir" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Efendiyev, Milli Eğitim Bakanı Dinçer, Azerbaycan Eğitim Bakanı Merdanov, Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar Haydar Aliyev'in heykelinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

ÖĞRENCİLER BAKANLA HATIRA FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ
Açılış törenin sona ermesinin ardından parkın karşısında bulunan Haydar Aliyev İlköğretim Okulu'nun açılışı gerçekleştirildi. Yenileme çalışmalarıyla büyütülen okula gelen Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Efendiyev, Milli Eğitim Bakanı Dinçer, Azerbaycan Eğitim Bakanı Merdanov öğrencilerin büyük sevgisi ile karşılaştı. Bakanları kapıda çiçekle karşılayan öğrenciler, Milli Eğitim Bakanı Dinçer ile de bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Okulun açılış töreninde de bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Dinçer, Türkiye ile Azerbaycan tarihlerinin en zor dönemlerinde birbirlerine daima destek olduklarını ve Anadolu insanın Kurtuluş Savaşı verdiği zorlu dönemlerde Azerbaycan halkının maddi ve manevi destekleri hatırlattı.
Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Efendiyev ve Eğitim Bakanı Merdanov'u vatanlarında ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Dinçer, "Sizin ülkeniz bizim ata yurdumuzdur. Bizim ülkemizde sizin vatanınızdır. Elbette bu gönül birliğinin, duygu birliğinin köklü ilişkilerimizin tarihi çok eskilere giden, çok uzun bir geçmişe sahiptir. Bizi birbirimize yakınlaştıran sadece ortak köken değildir. Din ve dil birliği, gelenek ve göreneklerimiz değildir. Aynı zaman Azerbaycan'ın bağımsızlığını kazanmasının akabinde ülkemiz ve Azerbaycan arasındaki dostluğun pekiştirilmesi amacıyla eğitim kültür alanında başlatılan ilişkilerimiz ülkelerimiz arasında sağlam köprüler oluşturmaktadır. Çünkü eğitim toplumun genç kuşaklar vasıtasıyla geleceğe hazırlayan önemli bir faktördür" diye konuştu.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından Haydar Aliyev İlköğretim Okulu'nun açılışı gerçekleştirildi. Kurdeleyi, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Efendiyev, Milli Eğitim Bakanı Dinçer, Azerbaycan Eğitim Bakanı Merdanov, Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar birlikte kesti.

BAKAN DİNÇER, 66 AYLIK ÖĞRENCİLERİN BULUNDUĞU SINIFI GEZDİ
Okulun içerisindeki Atatürk ve Haydar Aliyev büstünün de açılışının ardından Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Efendiyev, Milli Eğitim Bakanı Dinçer, Azerbaycan Eğitim Bakanı Merdanov, 4 4 4 sisteminde eğitime başlayan 66 aylık öğrencilerin bulunduğu sınıfa girdi. Öğrenciler ile sohbet eden Milli Eğitim Bakanı Dinçer, öğrencilerden gördükleri dersleri anlatmalarını istedi. Öğrenciler ise öğretmenlerinin kendisine verdiği kitaptaki resimleri çizdiklerini söyledi. Öğrenciler ile uzun uzun sohbet eden Bakan Dinçer, öğrencilerin eğitimine veren bayan öğretmene teşekkür ederek, hayırlı dersler dedi.
(TB-YHY-Y)

14.12.2012 19:05:27 TSI

Editör: Wan Haber