Memorial Sağlık Grubu, Club Bypass öncülüğünde birçok ünlünün de destek verdiği sosyal sorumluluk projesi Hayatın Armağanı, Antalya'da bir sergiyle halkla buluştu.
Memorial Sağlık Grubu, Club Bypass öncülüğünde her yıl giderek artan kalp hastalıklarına dikkat çekmek, kalp sağlığı konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan ve bir çok ünlünün destek verdiği projede, Hayatın Armağanı sergisi Antalya Terracity Alışveriş Merkezinde halkla buluştu. Projede, Türkiye'nin ünlü isimleri, koroner bypass ameliyatı olan hastaların bir süre göğüs kafeslerini darbelere karşı korumak için taşıdıkları kalpli yastıklara yaptıkları tasarımlar ve verdikleri mesajlar kalp sağlığının önemini vurguluyor. Projede Türkiye'nin starları, kalp sağlığına bakış açılarını kendi duygu ve düşünceleri ile anlatarak, toplumda kalp sağlığı konusunda duyarlılığın artırılması ve kalp hastalıklarından korunmak için alınması gereken önlemler konusunda toplum bilinci oluşturmayı hedefliyor.
İstanbul, Bursa ve Diyarbakır'ın ardından 6'cısı açılan 'Hayatın Armağanı' sergisi Antalya'da 4 gün açık kalacak serginin açılışına, Memorial Şişli Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölümü ve Club Bypass Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Memorial Antalya Hastanesi ve Memorial Lara Tıp Merkezi Direktörü Dr. Sevim Şuekinci, Memorial Antalya Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölümü Başkanı Taner Bakalın, Antalya İl Sağlık İl Müdürü Adem Bilgin, Antalya TABİB Odası Başkanı can Ertürk, AGC Başkanı Mevlüt Yeni, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu ve davetliler katıldı.

KALBİNİZ HAYATIN ARMAĞANI ONA İYİ BAKIN
Memorial Şişli Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölümü ve Club Bypass Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, açılışta yaptığı konuşmada, ülkemizde kalp hastalıkları yaşının giderek düştüğünü söyledi. 'Hayatın Armağanı' sergisi ile halk hastalıklarına ilginin uyandığını belirten Prof.Dr.Sönmez, şöyle konuştu: "Kalbimizi bilmemiz gerekir. Kalbimizle düşünüyoruz. Kalbimizle seviyoruz. Sırlamızı kalbimizle saklıyoruz. Kalbimiz beynimizden önde. Kalp krizi geçirenlerin ortalama yaşı 35-65 arası. Ülkemiz, 50 yaş altı kalp krizine bağlı ölümlerde Avrupa birincisi. Kadınların kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riski erkeklerle eşit düzeyde ancak menopoz dönemindeki kadınlarda risk oranı artıyor. Kalp krizinde en önemli faktörlerden biri de sigara kullanımı. Sigara içen kadınlar içmeyenlere göre 2-6 kat daha fazla kalp krizi geçirme riski taşıyor"
Evde ya da işte sigara dumanına maruz kalmanın bile kalp hastalığı riskini yüzde 25-30 artırdığını belirten Club Bypass Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, şunları söyledi: "Türkiye, özellikle kadınlarda kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölümler konusunda Avrupa'da en ön sıralarda yer alıyor. Toplumsal olarak kalp sağlığı konusunda farkındalık oluşturup, bu ürkütücü tabloya bir son verilmesi için bir araya geldik. Birbirinden değerli isimlerin projemize destek vermesi bizim için çok gurur verici. Bizlere destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Kalplerimiz hayatın armağanı, ona iyi bakılmalı"

ORGAN BAĞIŞ KAMPANYASI
Antalya İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin de özel hastanelerin bir çok konuda öncelik yaptığını söyledi. Bilgin, organ bağışında farkındalık oluşturmak için şubat ayı sonunda 1 saat içinde Guines Rekorlar Kitabına girmek için organ bağışı kampanyası gerçekleştireceklerini anlattı. Konuşmaların ardından projeye destek veren ünlülerin tasarladıkları kalpli yastıklar ve yazdıkları mesajlar halkla buluştu.
Hayatın Armağanı sosyal sorumluluk projesine destek veren ünlüler: Adnan Şenses, Arda Turan, Armağan Çağlayan, Balçiçek İlter, Bennu Gerede, Berksan, Birol Güven, Demet Akalın, Demet Akbağ, Demet Şener Kutluay, Deniz Berdan, Deniz Türkali, Dilara Endican, Dr. Neslihan İskit, Ece Vahapoğlu, Eflâtun, Emel Acar, Emre Ertürk (Emre NY), Engin Altan Düzyatan, Ender Saraç, Esin Övet, Esra Tüzün, EzraTuba Çetin, Gamze ÖzçelikDuygu Özçelik, Gülben Ergen, Haldun Dormen, Hülya Avşar, İbrahim Tatlıses, Metin Arolat, Metin Uca, Müjde Ar, Mehtap Ar, Murat Dalkılıç, Nebahat Çehre, Nefise Karatay, Neslihan Yargıcı, Nil Burak, Orhan Gencebay, Onur Baştürk, Osman Gidişoğlu, Oylum Talu, Ömür Gedik, Özge Özpirinçci, Özge Ulusoy, Pascal Nouma, Prof. Dr. Bingür Sönmez, Reyhan Karaca, Seda Sayan, Sema Çelebi, Sibel Tüzün, Sevda Barandır, Şebnem Özinal, Sinem Kobal, Şahika Ercümen, Tarık Ceran, Uğur Genç, Vatan Şaşmaz, Ziynet Sali.

ÜNLÜLERİN MESAJLARI
Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses mesajında 'Bu kalbe iyi bakmazsanız Allah cezanızı verecek" derken, Hülya Avşar 'Aşk bile bu kalpte saklı', Nebahat Çehre de 'Kalbinizde aşkı yaşayın' cümleleri ile kalp sağlığına dikkat çekti.
(SÇ-SK-HO-Y)

21.01.2013 13:53:56 TSI

Editör: Wan Haber