Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından "Hayatımız Sınav-Sınava Hazırlık" konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı. Motivasyon ustası Cihat Şener öğrencilere sınav motivasyonu ile ilgili bilgi verdi.
"Hayatımız Sınav-Sınava Hazırlık" konulu bilgilendirme toplantısı AKM Aspendos Salonu'nda gerçekleştirildi. Türkiye'nin sınavlara hazırlık konusunda etkili isimlerinden biri olan motivasyon ustası Cihat Şener gençlere başarılı olmak için yöntemler ve ipuçları verdi. Ebeveynleri çocuklara gereken eğitimi verememekle eleştiren Şener, şöyle konuştu: "Çocuklarımıza gereken eğitimi veremedik. Ona son model telefon aldık, en iyi bilgisayarı aldık ama iyi bir eğitim sunamadık. Kızım telefon istediğinde onunla daha rahat iletişim kurabilirim diye aldım. Ama o arkadaşlarıyla mesajlaşmak dışında bir işe yaramadı. Bilgisayar istediler, ödev yapacağız dediler. Ama bir tek ödev dahi yapılmadı. Bilgisayar oldu oyunsayar! Çocuklarımızın eğitiminde öğretmen de psikolog da rehber de biziz. Ama malesef bunu başaramıyoruz."
Çocuklar ders çalışırken televizyon izleyen anne ve babalara seslenen Şener, odanın kapısını kapatmayı önerdi. Çocukların bilgisayarda vakit öldürmesine izin verilmemesi gerektiğini kaydeden Şener, şunları söyledi:
"Sizinle aynı odadan çıkmıyor mu? O zaman televizyonu kapatacaksınız. Orada ders çalışacak. Ama yok, televizyon açıkken ondan ders yapmasını isterseniz, o da televizyondaki yetenek yarışmalarında kendine bir yer arar. Dersi bırakır, 'ben de şunu yapabilirim, ben de televizyona çıkayım' diye hayal kurar."
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) verilerini açıklayan Cihat Şener, son üç yıldaki başarı seviyesini açıkladı. Üniversiteye giriş ilk aşama sınavını örnek alan Şener, sözlerini şöyle sürdürdü: "40 matematik sorusunda doğru cevap oranı 2010'da 11 iken, 2011'de 7,5'a , geçen yıl da 6,9'a gerilemiş. Fen bilimleri sorularında durum çok daha vahim. Diyeceksiniz ki benim çocuğum sözelde başarılı. Peki ona da bakalım. Türkçede 40 soruda doğru cevap sayısı 2010'da 21 iken, geçen yıl 18'e düşmüş. Sosyal bilimlerde de durum aynı. Burada çok ciddi bir sıkıntı var. Çocuklarımızı iyi eğitemiyoruz. Onların birer dünya vatandaşı olması şansını yitiriyoruz. Gelecekte çok azı bu şansı yakalayacak. Açıkçası geri kalanlar için kaygılıyım."
(UG-HO-Y)

27.01.2013 16:53:33 TSI

Editör: Wan Haber