Kula Kültür ve Doğal Varlıkları Koruma Derneği, Kula Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından finanse edilen "Hayatıma Yön Veriyorum" gençlik projesi sonuçları basın mensupları ile paylaşıldı.
Konuyla ilgili konuşa proje koordinatörü Hayriye Kilimci, "Selim Sabahat Palanduz Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencileri ile 5 ay boyunca sürdürdüğümüz projemizi sonuçlarını yerel medya ile paylaştık. Kurumları bilgilendirme çalışması ile başlayan Hayatıma Yön Veriyorum projesi ilçemiz ortaöğretim kurumlarında görev yapan rehber öğretmenler eşliğinde toplam beş ay sürdü. Proje kapsamında 9. sınıf olan 150 öğrenci üzerinden Mesleki Yönelim Envantari yapılarak, öğrenciler meslek seçimi konusunda bilgilendirildi" dedi.
Hayatıma Yön Veriyorum Projesi Genel Koordinatörü Hayriye Kilimci, proje hakkında şunları söyledi: "Proje kapsamında 150, 9.sınıf öğrencisine yaptığımız anket sonuçlarına göre öğrencilerin yüzde 17 Teknik ve Fen Alanı, yüzde 13 Sosyal Bilimler Alanı, yüzde 22 Tıp ve Sağlık Alanı, yüzde 14 İdare ve Ekonomi Alanı, yüzde 11 Edebiyat ve Dil Alanı, yüzde 23 Güzel Sanatlar Alanına yönelik olduğu belirlendi. Eğitim Semineri ile öğrencilerin kimliklerini belirleyip, idealindeki mesleğe ulaşmada uygun alanı seçmesi konusunda yön verildi. Öğrencilerimiz meslekleri uygulama yerlerinde gözlemleyerek ideallerindeki mesleklerin kendileri için uygun olup olmadığına karar vermeleri sağladık. Tecrübe Seminerleriyle kariyerinde başarı elde etmiş farklı meslek gruplarından kişileri öğrencilerle bir araya getirerek bu kişilerin meslek yaşantısında karşılaştığı zorlukları ve bu zorluklarla nasıl mücadele edip başarıya ulaştıklarını öğrencilere aktardı.Böylece öğrencilerimiz başarılı bir kariyer edinme noktasında bilinçlenmiş oldular."
Öğrencilere Ege Üniversitesi'ne yapılan teknik gezi ile birlikte üniversite yaşam ortamının da aktarıldığı projede, Kula Kültür Gezisi'de öğrencilerin yaşadıkları şehir hakkında bilgilendirildiklerini ifade eden Kilimci, "Hazırlanan görsel materyaller, kurduğumuz İdealime Giden Yol Masası'nda öğrencilere ve halka dağıtıldı" diye konuştu.
Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın ise, "Öğrencilerimizin mesleki kariyerlerine katkı sağlamak amacıyla Proje Birimimiz ile hazırladığımız bu proje ile öğrencilerimizin kendileri için uygun olan mesleğe seçmeleri noktasında büyük yol katettiğimizi düşünüyorum. Meslek seçimi geleceğimizdir. Başarılı bir kariyer ancak kendi istediğimiz bir meslek seçimi ile olur" dedi.
(HY-ERG-Y)

28.01.2013 14:09:21 TSI

Editör: Wan Haber