Avukat Hayati İnanç, Kütahya Huzur Erkek Öğrenci Yurdu öğrencilerine yönelik konferans verdi.
Divan edebiyatının seçkin örneklerini öğrencilerle paylaşan İnanç, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman ve Fatih Sultan Mehmet'in yazmış oldukları divanlardan en güzel beyitleri konferans boyunca seslendirdi.
Programlarında hassasiyetle üzerinde durduğu Türkçe'nin kullanımı konusuna değinen İnanç, dedelerimizden bize miras kalan Türkçe'yi koruyamadığımızdan yakındı.
Örnekler sunduğu gazellerde kullanılan Türkçe'nin zamane gençleri tarafından anlaşılmadığını söyleyen İnanç, kendi adını taşıyan internet sayfasında bu gazellerin asıllarıyla birlikte anlamlarına da yer verdiğini belirtti.
Konuşmasında insanın üç türlü açlıkla karşılaştığını söyleyen İnanç, bunların karın açlığı, beyin açlığı ve gönül açlığı olduğunu söyledi.
Karın açlığın Hayati İnanç'ı her insan anlarken beyin açlığının kolay kolay kendini belli etmediğini anlatan İnanç, "Karnı acıkan bir ekmek çorbayla halleder açlığını, beyin açlığı belli etmez kendini anlayamazsınız, anladığınızda da tek gıdası bilgidir. Gönül açlığının gıdası sevgidir, aşktır. Onda da bilgi işe yaramaz" dedi.
(EFE)

14.01.2013 13:35:40 TSI

Editör: Wan Haber