Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ''Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Teknik Destek Projesi kapsamında ''Hayat Boyu Öğrenme İl Eylem Planı Çalıştayı'' Kayseri'de yapıldı.
Toplantıya, Kayseri, Kastamonu, Samsun ve Kahramanmaraş'tan Milli Eğitim İl Müdürlükleri, Valilikler, Belediyeler, sanayi ve ticaret odaları, esnaf ve sanatkarlar birliği, üniversiteler, sürekli eğitim merkezleri, halk eğitim merkezleri, İŞKUR il müdürlükleri, kalkınma ajansları, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. İki gün sürecek toplantıda, Hayat Boyu Öğrenme sistemine ilişkin İl Eylem Planları tartışılarak taslak çalışmalar oluşturulacak.
Toplantının açılışında konuşan Eylem Planı Uzmanı Jhon Hart, bir sunum yaparak Hayat Boyu Öğrenme Projesi hakkında bilgiler verdi. Hart, hayat boyu öğrenmenin bir kültür olduğunu ve bu kültürün, hayatta her an ve her yerde öğrenmenin mümkün olduğunun toplumda yerleşmesiyle elde edileceğini kaydetti. Sunumunda, ''Nerede ve nasıl olursa olsun, öğrenmek önemli ve değerlidir'' diyen Hart, Türkiye'de hazırlanan projenin yürütülmesi için de merkezde ulusal bir Hayat Boyu Öğrenme Merkezi olacağını, buna bağlı olarak illerde ise koordinasyon birimleri (kurullar) kurulacağını bildirdi.
Hayat Boyu Öğrenme konusunda farkındalık oluşturmak, toplumun her kesiminden bireyleri eğitim fırsatlarından faydalanmaları konusunda motive etmek, kapsamlı bir Hayat Boyu Öğrenme sistemi için ilgili düzenlemeleri geliştirerek daha nitelikli işgücü yetişmesine katkı sağlamak ve istihdam edilebilirliği artırmayı hedefleyen proje, 43 ilde devam ediyor.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Avrupa Birliği'nin (AB) eş finansman sağladığı projenin faydalanıcısı Milli Eğitim Bakanlığı, proje otoritesi ve sözleşme makamı ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. Proje bütçesi 7,4 milyon avro, operasyon bütçesi de 15 milyon avro olarak belirlendi.
(ZB-Y)

06.02.2013 13:17:32 TSI

Editör: Wan Haber