Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen ve katıldıkları kursu başarıyla tamamlayan 30 Rehber öğretmene sertifikaları törenle verildi.
Selçuk İMKB Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde 14 gün süren, "0-18 yaş Aile Eğitimi" eğitmeni yetiştirme kursunu tamamlayan Rehber Öğretmenlere sertifika verme törenine; Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü M. Veysel Badem, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Süleyman Özduran, Kuşadası Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Çakal katıldı.
Törende konuşma yapan Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli; "Genel Müdürlük olarak Halkın eğitimi konusunda belli bir kalıbımız yok. İhtiyaç ve talebe göre güncel ve uygulamada yeri olan faydalı kurslar açıyoruz. Biz buna durumdan vazife çıkarmak diyoruz, her duruma göre her türlü eğitimi istendiği taktirde açarız. Çocuk ve Aile eğitimi en çok önem verdiğimiz başlığımız. En önemli eğitim, insana verilen eğitimdir. Uzaktan yakından bu eğitime gelen herkese çok teşekkür ediyorum. Yaklaşan yeni yılınızı da tebrik ediyor, sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.
Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, törende yaptığı konuşmada; "Bu eğitim ülkemizin birçok yerinde yapılıyor, ama bir Genel Müdürün gelip teşrif etmesi bizim için bir şanstır. Bu anlamda eğitimin çok önemi var. Dinimizin ilk emri okul'dur; Hz Ali "Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum" diyor. Fatih Sultan Mehmet Han'ın Hocasına gösterdiği ihtimamı hepimiz biliyoruz. En güzel eğitim Ailede başlar, nesillerin eğitimi de Ailenin eğitilmesiyle oluşur. Bir bireyi eğittiğinizde o bireyi kurtarırsınız, fakat bir aileyi eğittiğinizde kuşakları kurtarırsınız. Hayat boyu öğrenme, öğrenmenin yaşı yoktur diyor. Başta Genel Müdürümüz olmak üzere tüm öğretmen ve kursiyerlere İlçem adına teşekkür ediyor, sertifikalarınızın hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.
Daha sonra Hizmet içi eğitimlerini tamamlayan Öğretmenlere sertifikaları verildi ve beraber hatıra fotoğrafı çektirdiler.
(NÖS-ERG-Y)

15.12.2012 16:03:19 TSI

Editör: Wan Haber