Halk Sağlığı Uzmanı ve Aile Danışmanı Semin Güler, "Bizler evlenirken hayallerimizle evleniyoruz" dedi.
Ünye Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından "Aile İçi İletişim ve Evlilik Problemleri" adlı konferans düzenledi. Halil Efendi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Akabinde Ünye Merkez Cami Müezzini Serdar Yıldız Kur'an tilaveti gerçekleştirdi.
Programın açılış konuşmasını ise Ünye Müftüsü Aydın Yığman yaptı. Yığman konuşmasında, aileyi ayakta tutabilmenin yolunun, eski klasik bilgileri yeni bilgilerle değiştirmek olduğunu ifade ederek, "İnsanların fikirleri her zaman eskir. 10 yıl önceki fikirlerimizi şimdi beğenmiyoruz. Her yeni eskimeye mahkumdur. Dolayısıyla insanların elbiselerinin modası geçtiği gibi fikirlerinin de modası geçer ve yeni fikirler elde etmenin peşine düşer. Ailenizi de ayakta tutabilmek için eski klasik bilgilerimizi yenileriyle değiştirmemiz gerekiyor" diye konuştu.
Halk Sağlığı Uzmanı ve Aile Danışmanı Semin Güler yaptığı konuşmada, çiftlerin evlenirken hayalle evlendiğini söyleyerek, "Evlilik beklentilerle başlıyor. Bizler evlilikte beklentileri bulamadığımızda ve bulma ümidimizin kaybolmasıyla problemler başlıyor. Bizler evlenirken hayallerimizle evleniyoruz. Mesela bir çift istediği gelinliği alamadı. O çift ömür boyu o gelinliği alamadığı için çarpışıyor. Evlilik başlangıcında 'insanlar ne derler' diye başladığımızda, hayatınızı başkaları yönetmeye başlamış demektir. Evlilikten ne bekliyoruz? Erkek ağırlıklı sevmek, kadın ağırlıklı sevilmek istiyoruz. Bu istek her çiftte vardır. Evlilikten hizmet bekliyoruz. Bir evde kaç kişi yaşıyorsa onlar birbirlerine hizmet ederek sevgi kazanıyorlar. Bunun dışında ilahi boyutta da sevap kazanıyorlar" şeklinde konuştu.
Semin Güler konuşmasının devamında ise aile ile ilgili çeşitli konulara değinerek,"Bir aile sağlam olursa, çocuğunu ümmet bilinci ile sağlam yetiştirirse, devlette o kadar sağlam olur ve yıkılmaz. Onun için son on yıldır ailelerin çözülmesi bütün millette bir huzursuzluk meydana getirdi. Anne baba olmak için en güzel ortam evliliktir. Çocuklarımız doğar ama veliler 'Nasıl olsa büyür' deyip ilgilenmezler. Bizim çocuklarımız çevrenin, medyanın, televizyonun eline teslim edecek kadar ucuz değil. Gençler evlenmeden korkuyor. Bizim çocuklarımız evlenmeden bu endişeyi yaşarsa tüm toplumu düşündüğümüzde ne olur? Biz de evlenmeden önce endişeleniyorduk ama 'inşallah iyi çıkar da rahat geçiniriz' diye. Kötüde çıksa bizim kafamızda boşanma yoktu. Şimdi boşanmak çözüm önerilerinin sonuncusu bile olsa artık gündemde" ifadelerini kullandı.
(SAM-SLH-Y)

12.01.2013 13:23:46 TSI

Editör: Wan Haber