Ordu'da bir vatandaş, yüzme havuzunda boğulma tehlikesi geçirdi.
Edinilen bilgilere göre, dün akşam saat 20.00 sıralarında Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Olimpik Yüzme Havuz'unda kursu alan 28 yaşındaki Mehmet Ataoğlu, boğulma tehlikesi geçirdi. Arkadaşları ile birlikte yüzme öğrenmek için kurs alan Ataoğlu, ikinci parkurda yüzerken arkadaşlarının yanından kayboldu. Daha sonra havuzda bulunanlar Ataoğlu'nun havuzun dibinde olduğu görünce, Ataoğlu'nun boğulma tehlikesi geçirdiğini anlayan antrenör ve cankurtaranlar Ataoğlu'nu havuzdan çıkartarak olay yerinde ilk müdahalesini gerçekleştirdi.
İlk müdahalenin ardından Ataoğlu, 112 ekipleri tarafından Medikal Park Ordu Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Ataoğlu'nun tedavisi yoğun bakım ünitesinde devam ederken, hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
Öte yandan Ataoğlu'nun Ordu Adliyesi'nde mübaşir olarak görev yaptığı, 2 yıl önce evlendiği ve eşinin de hamile olduğu öğrenildi.
Olay ile ilgili soruşturma sürerken Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, olay ile ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "28 Aralık 2012 tarihinde saat 20.00, 21.00 antrenman saatlerinde ferdi olarak büyükler kategorisinde yüzmek için katılan şahıs olimpik yüzme havuzumuzda boğulma tehlikesi geçirmiştir. Şahsa önce antrenör ve can kurtaran tarafından müdahale yapılmış olup 112 Acil Servis aranarak ambulans istenmiştir. Şahıs acilen 112 ambulansı tarafından en yakın hastaneye sevk edilmiştir."
(RCP-SLH-Y)

29.12.2012 12:14:09 TSI

Editör: Wan Haber