Balıkesir'in Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, '10 Ocak Gazeteciler Günü' nedeniyle düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Tüzün Kafe'de düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına meclis üyeleri Erdal Önder, Hasan Soysal, Halil Kuleli, Ak Parti İlçe Başkanı Emin Ersoy katıldı.
Belediye başkan yardımcısı Metin Pala ile muhasebe müdürü Mahmut Çiran'ın katılmadığı toplantıda, Havran'ın artık kabuğunu kırdığını belirten Lofçalıoğlu, "İlçemiz çok ileri gidebilmesi ve gelişmesi için kabuğunu kırmak zorunda idi. Göreve gelir gelmez bizde ilk olarak bu kabuğu nasıl kırarız diye düşündük. İlçemizi köy havasından kurtarmak için var gücümüz ile çalıştık"dedi.
Bu kabuğunu kırmayı da Havran'ı çevre yoluna açmak olarak değerlendirdiklerini anlatan Lofçalıooğlu, "Havran ile çevre yolu arasındaki bölgeyi 96 bin metrekare alanı 18 uygulaması ile imara açtık. Artık Havran Kapalı Pazaryeri ile de gelişti. Artık ilçemizde bir etkinlik için salon aramıyoruz. Şimdiye kadar 48 bin 300 metrekare parke taşı döşendik. 10 bin metre kanal taşı, 8 bin 500 beton bordür, 9 bin metrekareye yakın tretuar taşı. Yani halkımızın bizi bu göreve layık gördüğünden bu güne kadar 920 milyon 855 bin lira para harcadık. Bu çalışmalar yapılırken tüm ev ve iş yerlerinin alt yapı ve su şebekelerini de yeniledik. Şimdi Halil Soyuer Bulvarı düzenleme çalışmalarına başladık. Burasını daha modern bir konuma getirmek için çalışıyoruz. Burada elektriği de yeraltına alacağız. Çevre yolunda 7 dönümlük bir yeri belediyemize kazandırdık. Bu yerle senelerdir herkesin düşündüğü rüyayı biz gerçekleştirebilmenin mutluluğunu yaşadık. Burayı 30 yıl süre ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne belediyemiz tarafından tahsis ederek, devletimizde 800 bin lira harcayarak 250 kişilik Havran Belediyesi Kapalı Spor Salonunu halkımıza ve çocuklarımıza kazandırmıştır."ifadelerini kullandı.
Lofçalıoğlu şunları söyledi:
"Her yerde yağmur duasına çıkılır ya, bizde törenlerde yağmur yağmaması duasına çıkıyorduk. Yağmur yağarsa 29 Ekim, 23 Nisan gibi bayramları nerede kutlayabilirizin hesaplarını yapıyorduk. Şimdi böyle bir durumda törenlerimizi yapabilecek çok şükür yerimiz var. Körfezde bir eşinin olduğunu düşünmediğim kültür merkezini ilçemize kazandırdık. Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Kaymakamlık ve belediyemiz ile huzurevinin restorasyonunu gerçekleştirdik. Buraya 200 bin lira harcandı. Yarım kalan mezarlığımızı tamamladık. Toptancı Hali'nide kilit parke döşeyerek kirliliği kaldırdık. İş desteği yanında ve maddi destek de vererek Sanayi Sitesi'ndeki arkadaşlarımızında katkıları ile esnafımıza modern sanayi sitesi kazandırmış olduk. İlçemiz sit alanları ile anılan bir ilçe konumundadır. Mimar Sinan Üniversitesi ile yaptığımız çalışmalar sonunda 10 tane eski yerin restorasyon projesi hazırladık Atatürk'ün kaldığı ev olarak bilenen Sadettin Bey Konağı'nın mal sahibi ile karşılıklı sözleşmesi imzalandı. Devlete 25 yıllığına verilerek oraya da bir müze yapılacak. Buranın finansal desteği Valimizin desteği ile Özel İdare Müdürlüğü'nün Tabiat Varlıkları Fonu'ndan karşılanacak. Hocazade Konağı'nı da bu yıl içinde çıkan ödenekle kent müzesi olarak bitirmiş olacağız. Böylelikle Havran'ın kapılarını kültür turizmine açmayı hedefliyoruz. Ama henüz kapısını aralamış olduk. İşte kabuklar böyle kırılıyor. İlle eline balyoz alıp kabuk kıramıyorsun. Dışarıda çok, içeride az katlı binalar ile içerideki dokuyu bozmamayı hedefliyoruz. İlçemiz kültür turizmi içinde Hocazade Kent müzesi, Sadettin Bey Konağı, Kent Müzesi karşısında Abdullah Bey Konağı ile o caddenin de sokak iyileştirme programı ve yeniden tarihi bir görünüme kavuşturulması amacındayız. Bunların hepsinin projesi hazır ama, bu işlerin prosedürü biraz ağır işliyor. Epey yol aldık, şimdi adım atma pozisyonuna geldik.
Cadde ve sokaklara 20 adet daha çeşme yapıldı. Her ilçe de kapanacak olan mezbahane de büyükşehire geçecek. Burada aksaklık yaşanmaması için mezbahanenin son güne kadar açık kalması için çalışmalarımız sürüyor. Bölgemizin tek hayvan pazarının ruhsatlı olabilmesi için büyük gayret içindeyiz. İftar çadırı kurmaya geldiğimiz günden bu yana devam etmekteyiz. Birde ilçemize bir anaokulu, 30 yataklı devlet hastanesi kazandırmak istiyoruz. Bizler ideali olan insanlarız ,bir şeyler yapmak için geldik. İktidarın gücünü kullanacağız dedik. Ancak bazı insanlar her şeyi iktidar gücünden bekliyor. Ne yazık ki her yerde devlet imkanı kullanılmıyor. Bir de devletten gelen pay belli. Edremit'e 10 lira geliyorsa, bize 2 lira geliyor. Edremit 50 bin üzerinden, Havran ise 10 bin nüfus üzerinden bu parayı alıyoruz. Bu paralarda ancak bizim personel giderlerimizi karşılıyor. Yani taşı sıkıp suyunu çıkarmaya çalıyoruz. Yani ya kat karşılığı, ya yap işlet devret, ya da kiralayarak gelirlerimizi arttırmayı ve önemli projelerimizi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. İlçe girişinde yeni meydan, yeni belediye sarayı ve kaymakamlık konutu kazandırmayı ve eski kaymakamlık konutunu da butik otel olarak ilçemize kazandırmak istiyoruz. Yani çaydaki taş ile çayın kuşunu vurmaya çalışıyoruz. Bu gün nedeniyle gününüzü kutluyorum" şeklinde konuştu. Kahvaltıya katılan gazetecilere Lofçalıoğlu, teşekkür plaketi ile içerisinde ilçenin meşhur leblebisi, zeytinyağı, hoşmerim bulunan hediye paketide takdim etti. (BT)

10.01.2013 16:54:16 TSI

Editör: Wan Haber