Her yıl ilkbahar mevsimiyle birlikte fidan satışlarına başladıklarını belirten Engin Erçetin adlı satıcı, satışların ziraat denetimleri altında gerçekleştiğini söyledi. İlkbahar ve sonbahar mevsiminde fidanların dikildiğini ifade eden Erçetin, “Her yıl Mart ayı ile birlikte meyve, çam ve süs bitkisi çeşitlerinden oluşan fidanları getirip burada satıyoruz” dedi.


Van’ın birçok yerinde fidan satışlarını gerçekleştirdiğini dile getiren Erçetin, “Yaklaşık 10 yıldır bu işle uğraşıyorum. İzmir’de üretim yerimiz var. Orada üretip getiriyoruz. İlimizde de bu yıl havalar erken ısındığı için bizlerde satışlarımıza erken başladık” ifadelerini kullandı.


Mevcut havanın sadece güzlerle zarar verebileceğini dile getiren Erçetin, “Ağaçların kökü toprakta olduğu için zarar vermez. Şu anda tam ağaç dikme mevsimidir. Yağış mevsimi olmasının yanında ağaç kökleri de bu mevsimde çalışır. Bu mevsimde dikilen ağaçların verimi de iyi olur. Fidan fiyatları 5 TL ile 200 TL arasında değişiyor. Meyve fidanları 5 TL ile 15 TL arasında, çamların fiyatı ise türüne ve büyüklüğüne göre 10 TL ile 200 TL arasında satılıyor” dedi.


Satışların beklenen düzeyde olmadığını belirten Erçetin, gelen vatandaşlara fidan dikimi hakkında bilgiler de verdiklerini söyledi.

Editör: Wan Haber