Havaların ısınmasıyla birlikte 2. el araba sezonu açıldı. Arabaların rekor fiyatlardan satışa sürüldüğü pazarlarda araçlarını satanların yüzü gülerken, araç alacaklar ise kara kara düşünüyor. 

Adana Oto Galericiler Esnaf Odası Başkanı Velat Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sıfır otomobillerdeki kampanyalı cazip fiyatlar nedeniyle uzun süredir durgunluk yaşayan ikinci el otomobil piyasasının ilkbahar döneminde hareketlendiğini söyledi.

Tatil hazırlıkları yapmaya başlayan ve model yükseltmek isteyen vatandaşların arayışlara başladığını belirten Şen, "Önceki aylara nazaran bu ay ikinci el otomobil satışlarında yüzde 50 artış var. Lüks araçlarda ikinci el fiyatları biraz yüksek. İlerleyen günlerde vatandaşlarımızın oto pazarlarında ve galerilerde her bütçeye uygun araç bulabileceğini düşünüyorum" dedi.

"Temiz araç bulmak zor"

Otomobilini satmak için pazara getiren Atilla Öz ise ilkbahar mevsiminin gelmesiyle özellikle ikinci el otomobil piyasasının hareketlendiğini vurguladı.

Temiz ve kazasız araçların daha çabuk satıldığını anlatan Öz, "Şu anda temiz araç bulmak zor, olduğu zaman da hemen satılıyor. Adana'da araçlarda boya sorunu var. Çamurlukta az bir boya olsa bile fiyatlar 3-5 bin lira geriye çekiliyor. Benim aracımın boya görmemişi 52 bin lira. Ama kapısında az bir boya ver diye ben 48 bin liraya satıyorum" diye konuştu.

Otomobil alıcısı İbrahim Alkan da bazı markaların ikinci el fiyatlarının çok yüksek olduğunu, istediği aracın temizini ise bir türlü bulamadığını anlattı.

Kurban Bayramı'nda otomobilini sattığına değinen Alkan, "Bir türlü denk getirip de bir araba alamadım. Fiyatların biraz daha ucuzlamasını bekliyorum" ifadelerini kullandı.

aa

Editör: Wan Haber