İstanbul'da kar yağışı nedeniyle hava ulaşımı aksadı. THY 82 uçak seferini iptal ederken, uçakların buzlanmaya karşı alkol ve su karışımıyla yıkanma işlemleri de seferlerde gecikmelere yol açtı.
Atatürk Havalimanı'nda, pistlerde ve uçak park yerlerindeki kar temizleme işlemlerinin zaman alması yüzünden uçaklar gecikmeli kalkıyor. Pistte temizlik çalışmaları nedeniyle uçaklar sıra bekliyor. Sıraların uzaması nedeniyle yolcular uçak içinde bekletiliyor. THY yolcuların uçak içinde fazla beklememesi için uçaklara yolcu almayı bir süre durdurdu.
Uçakların buzlanmaya karşı alkol ve su karışımıyla yıkanma işlemleri seferlerde gecikmelere yol açtı. Pist başında kalkış için bekleyen uçakların sayısı zaman zaman 25'i buldu. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ekiplerinin yetersiz kalması yüzünden havayolu şirketleri kendi uçaklarının bulunduğu park alanlarını kendileri temizlemek zorunda kaldı. DHMİ ekipleri buzlanmaya karşı De-icing işlemi yaparken, uçak şirketleri uçaklarını alkol su karışımından oluşan anti-icing işlemi uygulandı. Kar yağışı nedeniyle Atatürk havalimanında ilginç görüntüler yaşanırken, kar yağışı nedeniyle düşen görüş mesafesi ilginç görüntülerin yaşanmasına neden oldu.
Bu arada Türkiye genelinde kar yağışının etkili olduğu son iki günde THY'nin 82 seferi iptal edildi. İptaller Atatürk Havalimanı'ndan yapılması planlanan seferlerin karşı meydanlardaki hava şartlarının inişe imkan vermemesi sebebiyle yaşandı. Ayrıca THY yetkilileri yaptıkları açıklamada yolcularının yola çıkmadan önce müşteri hizmetlerini aramalarını ve yola daha sonra çıkmalarını sitesinden yaptığı açıklama ile duyurdu.
(TC-ÇK-Y)

08.01.2013 11:13:03 TSI

Editör: Wan Haber