Muğla'nın Bodrum İlçesi Ortakent Beldesi'nde bulunan Midtown alışveriş merkezi yarıyıl tatilinde çocukların en keyifli vakit geçirdiği mekanlardan biri oldu.
Yaklaşık 12 yıl önce kedi, köpek, kılıç, şapka, kalp gibi şekillerle balon katlama sanatına başlayan Fahriye Memilli, yurtdışında yaptığı organizasyonlar ile balonların rengarenk dünyasına kendi hayal gücünü de ekleyerek yepyeni bir sanat ile çocukların sevgilisi haline geldi.
Bölgede Çitlembik Abla olarak tanınan Fahriye Memilli, sevimli hayvan figürlerinden ünlü çizgi film karakterlerine kadar birçok figür çalışması ile Türkiye'de sanatını tanıtıp miniklere "hava bükmeyi" eğlenceli bir şekilde öğretiyor.
Bodrum Midtown Balon Atölyesine katılan minikler Sosis balon ismini verdiğimiz balonları katlayarak değişik figürler, çizgi film kahramanları ve hayal gücüne dayalı objeler oluşturdu. Fahriye Memili çocukların sosis balonları bükerek yaptığı figürlerle el ve göz koordinasyonlarının geliştiğini belirterek "Çocuklar balon katlama işlemi sırasında sağ ve sol ellerini aynı anda kullanmasını öğrenirler. İki elle yapılan bir çalışma olması, el ve kol fizyoterapisinde de kullanılmaktadır. Bütün bu katkılarından dolayı, balon katlama sanatı hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından, eğlenceli, eğitici, geliştirici bir aktivitedir" dedi.
Tüm çocuklar, çocukla oyun konusunda kendini gerçekleştirmek isteyen anne ve babalar Midtown Macera koridorunda gerçekleşen atölyede hem doyasıya eğlendi hem de çocuklarının hayal gücü ve el becerilerini geliştirmelerine katkı sağladı. Tatil dolayısıyla, birbirinden güzel etkinlikler düzenleyen Midtown alışveriş merkezi çocukların akınına uğradı.
(EA-

02.02.2013 15:32:45 TSI

Editör: Wan Haber