Amasya'da tarihi Yalıboyu Evleri'nin bulunduğu Hatuniye Mahallesi'nde sokaklara nostaljik taş döşeniyor.
Mahalledeki doğalgaz şebeke döşemesi ve elektrik kablolarının yer altına alınması çalışmalarının tamamlanmasının ardından nostaljik küp taş döşenmeye başlandı. Yaz boyunca yoğun şekilde ziyaretçi akınına uğrayan mahallede yaklaşık bir ay önce başlayan doğalgaz şebekesinin döşeme işlemleri tamamlandı. Ardından PTT ve YEDAŞ tarafından elektrik kablolarının yer altına alınmasıyla birlikte Amasya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de tarihi mekana uygun olarak küp taşlarla kaplamaya başladı.
Özellikle Amasya Lalesi'ni andıran motiflerin de işlendiği sokak döşemesi hızlı şekilde sürerken, çalışmaları yerinde inceleyen Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, "Hatuniye Mahallesi sakinlerinin birkaç aydır sıkıntı çektiklerini biliyoruz. Ancak turizm mevsiminin hareketli olduğu aylarda bu çalışmaları yapmamız mümkün değildi. Turizm mevsiminin bitmesini bekledik. Bundan dolayı turizm mevsimi dışında kalan aylarda sokak döşeme işleminin gerçekleştirilmesini planladık. Geçen haftadan itibaren de Hatuniye Mahallesi'nin sokak döşemelerine başladık. Aralıksız çalışacak ekiplerimiz en kısa sürede tamamlayacaklardır" dedi.
Özdemir, Belediye Meclis Üyesi Hamza Şişman, Belediye Başkanı Yardımcısı Mehmet Dümen ve Fen İşleri Müdürü Tuncay Yörükoğlu ile çalışmaları değerlendirdi.
(MÇ-SLH-Y)

01.01.2013 14:17:57 TSI

Editör: Wan Haber