Muradiye Kaymakamlığı, İlçe Müftülüğü ve Genç Adımlar Derneği tarafından düzenlenen ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinliğinde salonda yer bulamayanlar için dışarıya ses cihazları kuruldu. İmam Hatip Lisesi yemek salonunda düzenlenen etkinlik yoğun ilgi gördü.


Organizasyon, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir kız öğrencinin protokole gül dağıtımıyla devam etti.


Daha sonra Merkez Camii İmamı Fikret Namkulu, Kur'an-ı Kerim okudu.


Genç Adımlar Derneği Başkanı Selçuk Yay tarafından yapılan teşekkür konuşmasının ardından Semazen gösterisi sunuldu.


Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Muhammed Said Hatipoğlu, Peygamber Efendimizin (s.a.v.) hayatını konu alan konuşmasında, efendimizin ahlakı ile kadın ve erkek eşitliğine değindi. Peygamberimizin dünyaya teşrif etmeden kız çocukların diri diri toprağa gömüldüğü cahiliye devrine değinen Hatipoğlu, kadınların erkeklere Allah'ın birer emaneti olduğunu ve bu emanete saygı duyulması gerektiğini vurguladı. Hatipoğlu, Kadın ve erkeğin eşit olduğunu şu cümlelerle açıkladı: “Yüce Allah Hz. Adem'i yarattıktan sonra Havva annemizi başka bir topraktan yaratmadı, onu da Hz. Adem'in bedeninden yarattı. Bu da gösteriyor ki kadın erkek eşittir. Cennete girmenin tek yolu da takva sahibi olmaktır.”


Konuşmanın ardından Kaymakam Erol Tanrıkulu, Hatipoğlu’na teşekkür ederek yöresel el dokuma bir kilim hediye etti. Ziraat Odası Başkanı İbrahim Vanlı ve Genç Adımlar Derneği Başkanı Selçuk Yay da Hatipoğlu'na birer plaket hediye etti.


Daha sonra katılımcılara aşure ikram edilirken, geceyi Muradiye ilçesinde geçiren Hatipoğlu Muradiye Şelalesi'ni gezdikten sonra ilçeden ayrıldı.


Programa Jandarma Garnizon Komutanı Binbaşı Tarık Hekimoğlu, Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Ferhat Çoban, İlçe Müftüsü Selim Duman Van TV sahibi Zahir Kandaşoğlu, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Wan Haber