Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Hatipler Köyü İlkokulunda eğitim gören öğrencilerin anneleri, Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'dan okullarına öğretmen istedi.
Hatipler İlkokulunda eğitim gören öğrencilerin anneleri, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'yu ziyaret ederek, okullarına öğretmen istediler. İlçe Milli Eğitim müdürü İsmail Kılıç ve Hatipler Köyü Muhtarı Ahmet Aksoy'un bulunduğu ziyarette, kadınlar çocuklarının birleştirilmiş sınıflarda iyi bir eğitim alamadıklarını savundu. Okullarında geçen yıl 3 öğretmen görev yaparken bu yıl 2 öğretmene düştüğünü belirten kadınlar, "Öğretmenimizin birisi de doğum izninden yeni döndü. 1 ve 2. Sınıf ile 3-4 ve 5. Sınıflar aynı yerde ders görüyor. Öğretmenin böyle bir ortamda çocuklara bir şeyler öğretebilmeleri mümkün değil. Manavgat'ın bir mahallesi kadar yakınındaki bir yerde güneydoğuda bile olmayan bir okul var. Çocuklarımız okuldan çıkıp bahçenin ucunda bulunan tuvalete gitmek zorunda kalıyor. Yağmurlu havalarda gitmeleri mümkün bile olmuyor" diye konuştular.
Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, okulun durumu ve eğitim-öğretim hakkında bilgisi olduğunu, prosedür gereği öğrenci sayısının az olmasından dolayı okula 2'den fazla öğretmen vermelerinin mümkün olmadığını söyledi.
Manavgat kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, "Yasalar çerçevesinde ne yapılabiliyorsa en kısa zamanda yapılacaktır. Hatipler köyünde okul yaptırmak üzere hayırseverlerin desteğini bekliyoruz. Eğer bunu başarırsak sorunu kökten çözmüş oluruz. Öğretmen konusunda da Milli Eğitim ile görüşüp yapılabilecek bir şey varsa yaparız" dedi.
(AK-SÇ-Y)

19.02.2013 17:17:13 TSI

Editör: Wan Haber