Siirt'in Pervari ilçesinde, cinnet getiren askerin açtığı ateş sonucu şehit olan jandarma er Mustafa Yelman'ın cenazesi Antakya'da toprağa veridi.
Pervari'nin İğneli Jandarma Karakol Komutanlığı'nda görevli asker Samet Maya'nın, G-3 piyade tüfeğiyle açtığı ateş sonucunda şehit olan erlerden Yelman'nın cenazesi uçakla sabah saatlerinde Hatay'a getirildi.
3 kardeşten en büyüğü ve ailenin tek erkek çocuğu olan şehit için Antakya Mezarlık Kompleksi'nde bir tören düzenlendi. Törende şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Törene, şehidin ailesi ve yakınları, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, 2. Hudut Alayı ve Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Hasan Polat, Hatay İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Başoğlu, Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Hatay Vali Vekili Volkan Köksal, Antakya Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehit Yelman'ın naaşı, cenaze namazının kılınmasının ardından, askerlerin omzunda cenaze aracına taşındı ve araçla konvoy eşliğinde götürüldüğü Antakya Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.
(ADM-ÖZ-Y)

06.02.2013 15:17:22 TSI

Editör: Wan Haber