Hatay'ın İskenderun ilçesinde sivil 2 Alman NATO askerinin başına çuval geçirilmesiyle ilgili gözaltına alınan 28 kişi serbest bırakılırken, olaya ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.
Olayla ilgili gözaltına alınan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı İlker Yücel'in de aralarında bulunduğu 28 kişi, İskenderun Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdi. Şüpheliler, ifadelerinin alınmasının ardından cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı. Bu arada olayın yaşandığı Şehit Pamir Caddesi'ndeki Arslan Gümüşçülük isimli kuyumcu dükkanının kaçan askerler ile peşlerindeki ellerinde çuval bulunan grubun yer aldığı güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde saldırıya uğrayan Alman askerleri koşarak kuyumcu dükkanına girerken, göstericiler de ellerinde çuval ile içeri giriyor. Hemen arkasından içeri giren sivil polisler, saldırganları engelliyor.
Olay anını anlatan iş yeri sahibi Münir Arslan, "Biz tavla oynuyorduk. Bir anda içeriye Alman askeri olduklarını öğrendiğimiz siviller koşarak girdiler. Onların arkasından ellerinde çuval olan bir grup girdi, daha sonra ise sivil polisler gelerek grubu dışarı çıkarttılar" dedi.
Göstericilere bağırarak tepki gösteren iş yeri çalışanı Feride Önder ise, grubun bir bayan bir erkek iki askerin başına çuval geçirdikten sonra iş yerine kaçan askerlerin peşinden gelerek onların da başına çuval geçirmeye çalıştıklarını söyledi.
(AHS-CC-Y)

23.01.2013 12:10:54 TSI

Editör: Wan Haber