İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'nın (İSMEK) öğreticilerinden Rümeysa Odabaş ve Sümeyye Baygül ile öğrencilerinin eserlerini içeren "Hat ve Tezhip Sergisi", kapılarını sanatseverlere açtı.
Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen sergi açılışına; AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, AK Parti İlçe Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nesrin Özleyen, İBB Eğitim Müdürü Mehmet Doğan ve Küçükçekmece Halk Eğitim Müdürü Necmettin Okumuş katıldı.
Serginin açılışında konuşan Feyzullah Kıyıklık, Aziz Yeniay'a teşekkür ederek, "Bu müesseseleri yapan, bu kursların açılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Güzel şeyler daima güzel mekanlarda olur. O nedenle çok güzel evler, parklar, yollar yapmak lazım. Böyle güzel yerlerde sizler de çok güzel eserler ortaya koydunuz. Bizim ortaklığımıza katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim" dedi.

"GELENEKSEL TÜRK İSLAM SANATLARI AKADEMİSİ" AÇILIYOR
Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ise, Küçükçekmece Belediyesi ile İSMEK'in iyi bir işbirliği içinde olduğunu belirterek, Küçükçekmece Belediyesi olarak "Geleneksel Türk İslam Sanatları Akademisi"ni açacaklarının müjdesini verdi. Yaklaşık 3-4 aydır çalışmaların devam ettiğini söyleyen Yeniay, akademinin danışma kurulunun Türkiye'nin 'en'lerinden oluştuğunu, yakın bir zamanda da akademiye müracaatların başlayacağını kaydetti. Yeniay, "Burada sizler hat ve tezhip eserlerinden bir örnek izleyeceksiniz. Ancak bunun arkasında çok büyük bir çalışma var. Bu sonunda ödül olan bir sevda ve sebat işi. Burada tam anlamıyla bir terbiye var" dedi.
114 eserin bulunduğu karma sergide protokol üyelerine, hat ve tezhip tabloları ile hat süsü hediye edildi.
İSMEK öğretici ve öğrencilerinin 3 yıllık çalışmaları sonucunda hazırlanan sergi, 26 Şubat'a kadar Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gezilebilecek.
(ET-SO-Y)

19.02.2013 11:21:12 TSI

Editör: Wan Haber