Trabzon Özel Yıldızlıgüven Hastanesi önünde yapılmayan üst geçidin ardından karşıya geçmek için bırakılan yaya geçitleri kapatıldı.
Konuyla ilgili Hastane Başhekimi Yusuf Aşık yaptığı açıklamada, daha güvenli geçişler için üst geçit veya alt geçit talebinde bulunduklarını belirtti.
Karayolları tarafından alt geçidin uygun bulunmadığını kaydeden Başhekim Aşık, şöyle konuştu: "Üst geçit yapılmasına karar verildi, bir dönem temelleri kazıldı yapımına başlandı biz de sevindik. Hastalarımız özellikle sevindi. Daha sonra çeşitli gerekçeler veya birilerinin itirazıyla iptal edildi. Sonra biraz daha doğu tarafında yeniden yapılacağı söylendi. Üç gün içinde temelleri atılıp hemen başlanacaktı ve bu çeşitli sebeplerle iptal edildi. Karşıda yeri olan kişiler uygun görmedi. Defalarca bu şekilde yapıldı yapılıyor, başlandı başlanıyor gibi görünümlerle bir türlü yapılmadı. Karşıdan karşıya geçişlerde sürekli sorun yaşanıyordu. Birkaç ölümlü kaza oldu ve bunlar hiç istemediğimiz olaylardır."
Yolun karşısına geçmek için bir geçiş imkanı olması gerektiğini ifade eden Başhekim Aşık, şunları söyledi: "Ama şimdi kesin çözüm bulundu. Hiçbir şey yapılmayacak, kara yolları gelip aradaki yolu kapattı. Yol kapandığı için ve kimse karşıya geçemeyeceği için kesin çözüm olmuş oldu. Fakat asıl problem hastaneye gelecek olan hastalar. Şimdi Akçaabat tarafından gelen hastalar hastaneye nereden gelecek, hastaneye nereden inecek. En yakın üst geçit bir kilometre ileride arada geçit. Özellikle hastanemizin doktorlarının yarısı, bazıları ise evi olmasına rağmen hastanenin karşısındaki binalara taşındılar. Herhangi bir acil durumda hastaneye gelip müdahale etmek için, hemen yetişebilmek için hastanenin yakınına taşındılar ve bu doktorlar acil bir durumda hastaneye nasıl ulaşacak. Ya araçla beraber caddenin bir karşısına geçebilmek için arabayla dolaşıp gelecek ya da 30 dakika yürüyecek."
Bu sorunun üst geçit veya alt geçidin yapılmasıyla çözüleceğini anlatan Aşık,
sözlerini şöyle tamamladı: "Karayollarının ortasına bir yaya geçit yapılmasını istemiyoruz. Asıl gerçekçi çözüm üst geçit veya alt geçit yapılmasıdır. Yönetmeliklere göre okullar ve hastanelerin orda üst geçit ve alt geçitler yapılmalı. En azından bir geçiş imkanı sağlansın. Bu durumun oluşumunda herhangi bir gerekçe yok, açıklanan bir bildiri yok. Ama şifasal olarak söylenen ve çevreden duyduklarımız hastanenin karşı tarafındaki yer sahiplerinin itiraz etmeleri. Karayollarının arazisine yapılıyor, şahsın arazisine değil."
(OK-HO-Y)

13.02.2013 17:44:51 TSI

Editör: Wan Haber