Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Suriçi Hizmet Binası'nda biri mahkum 2 kişinin bir bayana tecavüz ettikleri iddiasının tüm boyutuyla soruşturulduğunu ve soruşturma sonucu olayın aydınlatılacağını söyledi.
İddiaya göre, hastalığı nedeniyle getirildiği Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Suriçi Hizmet Binası'nda tedavi gören E.K. adlı mahkum ve kendisini ziyarete gelen arkadaşı M.T., B.A.'ya (19) tecavüz etti. B.A.'nın hastane polisine giderek şikayette bulunması üzerine hastane yönetimi ve polis M.T.'yi yakalarken, E.K. adlı mahkum hastaneden firar etti. M.T. sevk edildiği mahkeme tarafından serbest bırakılırken, Adli Tıp'a gönderilen B.A.'da tecavüz bulgusuna rastlanılmadığı öğrenildi.
Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, iddianın cumhuriyet savcılığına intikal ettiğini ve soruşturma sonrası olayın aydınlanacağını söyledi. Olayın duyulmasının ardından iddia sahibi bayanın Kadın Konuk Evi'ne yerleştirildiğini aktaran Vali Toprak, "Geçtiğimiz cumartesi günü saat 14.00 sularında bir bayan hastane yönetimine gelerek, kendisine yönelik olarak bir tecavüz olayının yaşandığına dair bir bilgi veriyor. Hastane yönetiminin de bu sayede bilgisi oluyor. Hastane yönetimi bir taraftan kamera kayıtlarına bakarak, diğer taraftan da ilgili cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuyor. Emniyet yetkilileri de olayın soruşturmasına başladı. Olayın soruşturması şuan devam ediyor. Fazla detaya girmek bizim açımızdan yanlış olur. Mahkum hastanede hasta olduğu için kalıyor. İddiaya konu olan mahkumun açık cezaevinde kalan biri olduğu tespit edildi. Yapılan kamera incelemelerinde ilgili kişi sabah saat 06.30'da odasına girdiğine dair görüntüler bulunuyor. Akabinde bir bayanın da aynı odaya girdiği görülmektedir. Yaklaşık 3 saat sonra odadan çıktığı anlaşılıyor. Kamera kayıtları üzerine olay cumhuriyet savcılığı tarafından soruşturuluyor. Bu çerçevede yapılan incelemede bizim açımızdan ilgili suç duyurusunda bulunan bayanın 22 Temmuz'da Kadın Konuk Evi'ne girdiği, sonra da çıktığı bilgisi mevcut. Söz konusu olayın ortaya çıkmasıyla yaptığımız incelemede olayın yaşandığı gün belediye ait Kadın Konuk Evi'nden ayrıldığı tespit edilmiş. Orada bir sorun yaşayıp yaşamadığı adli incelemelerde ortaya çıkacaktır. İddiaya konu olan mahkumun da tedavi amaçlı geldiği hastaneden firar ettiğine dair bilgiler var. Dışarıda bir mahkumun sabah 6'da rahat rahat gezmesi ve bayanın da elini kolunu sallayıp odadan çıkması şüphesiz ki hastanenin dikkati ve sorumluluğunu gerektiriyor. Bu konuda da ilgili hastaneye, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından gerekli incelemeler başlatılmış. Hastane görevlisinin bile bir ihmali de sorumluluktur. Olayın tüm detayı inceleme yapıldıktan sonra ortaya çıkacaktır. Bu gibi bir hadiseyi hoş görmek, üstünü kapatmak mümkün değildir. Olay tüm titizliğiyle soruşturuluyor. Bayan 8 Aralık günü hastane yönetimine başvurmasıyla koruma amaçlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze bağlı Kadın Konuk Evi'ne yerleştirildi" diye konuştu.
(ÜN-RB-CC-Y)

15.12.2012 17:12:46 TSI

Editör: Wan Haber