Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören çocuklar, karnelerini doktorlardan aldı.
Türkiye genelinde 16 milyon çocuk bugün karne alarak 2012-2013 eğitim ve öğretim döneminin ilk yarısını noktaladı. Sabah aileleriyle birlikte okula giden çocuklar öğretmenlerinden karnelerini alırken, bazı çocuklarsa bu mutluluğu hastanede yaşadı. Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde açılan Turgay Ciner Hastane Sınıfı'nda eğitim gören 6 öğrenci öğretmenlerden değil, doktorlardan karne aldı. Aileler çocuklarının mutluluğuna ortak olurken, minikler kollarında serumlarla karnelerini aldı.
Başhekim Prof. Dr. Mehmet Karadağ, hastanede tedavi gören çocukların da karne heyecanı yaşamaları için bu sınıfı oluşturduklarını belirterek, "Hastane sınıfımızda bugün karne günü. Çocuklarımıza değer vermeliyiz. Hastanede de olsalar onlar bu mutluluğu yaşamalı. Bu karne töreni çocuklarımız için çok büyük bir mutluluk oldu" dedi.

ÖĞRETMENLERDEN DEĞİL, DOKTORLARDAN KARNE ALDILAR
Hastane sınıfındaki öğretmenlerden Hızır Yıldız, "Hastanemizde tedavi gören çocuklar okullarında karnelerini alamadı ama biz onların bu heyecanı yaşamalarını sağladık. O yüzden öğrencilerimiz bu seferlik okullarında değil de hastanede karne aldı" diye konuştu.
Hastanedeki öğretmenlerinden güzel bilgiler aldıklarını ifade eden öğrenciler, "Öğretmenimizi çok seviyoruz. Yeni arkadaşlar edindik. Okulumuzdaki gibi burada da mutluyuz. Hastanede çok güzel günler geçirdik" dedi.
8 yaşındaki Berzan Keskiner, karne almanın çok güzel bir duygu olduğunu belirterek kendilerine eğitim veren öğretmenlerine teşekkür etti.
4 gün önce bronşit sebebiyle tedavi altına alına Ceren Aydın'ın annesi Kader Aydın ise, "Çocuklarımız en azından derslerinden geri kalmadı. Burada da takviye eğitim aldılar. Çok güzel bir eğitimden geçtiler. Çocuğumun dersleri gayet iyiydi ama hastalık ortaya çıktı. Geri kaldı diye düşünürken hastane sınıfındaki öğretmenlerimiz bize destek verdi" ifadelerini kullandı.
Hastane sınıfında yöneticiler ve öğretmenleriyle sohbet eden öğrencilere karnenin yanı sıra şeker de ikram edildi.
(YS-MŞ-GS-Y)

25.01.2013 13:10:00 TSI

Editör: Wan Haber