Son zamanlarda hızlı bir yapılaşma süreci içine giren Yatağan Gölyeri Mevki'nde tamamlanan alt yapı çalışmalarının ardından, bölgede Barış Sitesi, Çağdaş Yapı Kooperatifi, yeni Sağlık Meslek Lisesi ve yeni Devlet Hastanesi arazilerini kapsayan çevre yolu yapılıyor. Konu hakkında bilgi veren Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık bu yöndeki taleplerin uzun süredir dile getirildiğini belirterek, kısa süre içerisinde çalışmaların tamamlanacağını belirtti.
Yatağan Belediyesi alt yapı çalışmalarını büyük ölçüde tamamladığı Gölyeri Mevkii'nde çevre yolu yapımı için kolları sıvadı. Bülent Ecevit Caddesi'nin devamı niteliğinde olan yol Yatağan'a bağlı Gölyeri Mevkii'nin yapılaşmasında büyük etkisi olan Çağdaş Yapı Kooperatifi evleri, Barış Sitesi evleri, Yatağan'a yapılması planlanan Sağlık Meslek Lisesi arazisi, yeni Devlet Hastanesi kavşağı gibi alanları içine alarak yapımı devam eden yeni Yatağan Garajı'na kadar uzanacak. aklaşık 1500 metre uzunluğundaki yol 12 metre genişliğinde olacak ve şehir için trafik yoğunluğunun rahatlamasına katkı sağlayacak.
Konu hakkında bilgi veren Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık bu yöndeki taleplerin uzun süredir dile getirildiğini ve kısa süre içerisinde çalışmaların tamamlanacağını da belirterek; "Bilindiği üzere Gölyeri Mevkii'nde yapımları tamamlanan Çağdaş Yapı Kooperatifi ve Barış Sitesi pek çok kişiyi bu bölgeye çekti. Bunun yanı sıra o mevkideki diğer konutlardaki nüfus sayısı da azımsanamayacak ölçüde. Bu nedenle söz konusu yolla ilgili projeyi 2012'de programa aldık ve 2013'de hayata geçirdik. 12 metre genişliğindeki yol, yaklaşık 1,5 kilometre uzunluğunda olacak, ayrıca yol şehir içi trafiğini de rahatlatacak. Alt yapıyı bitirdik, mahalleye yakışır şekilde yol konusunu da söz konusu yol güzergahının özellikle o bölgeye yapılması planlanan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, yeni Devlet Hastanesi ile yeni Şehir Garajı tamamlandığında etkili olması ve şehir içi ulaşımda büyük kolaylık sağlaması bekleniyor" dedi.
(MK-İK)

06.02.2013 11:35:59 TSI

Editör: Wan Haber