Antalya'nın Alanya ilçesinde geçtiğimiz yıl doğum yapan kadına refakat etmek için gittiği hastanede kendisini içeri almayan güvenlik görevlisini darp eden şahıs, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Alanya 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında tutuksuz olarak yargılanmasına devam edilen zanlı Umut O. ve olay günü feci şekilde darp ettiği Alanya Devlet Hastanesi'nde görevli güvenlik görevlisi Musa Altaş hazır bulundu. Umut O. mahkeme heyeti tarafından "görevli memuru darp ve hakaret" suçlarından temyiz yolu açık olmak üzere 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kararı öğrenen hastane personel ve yetkilileri ile özel güvenlik görevlileri, kararın emsal teşkil ettiğini ifade ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.
Olay, 30 Ocak 2012 de Alanya Devlet Hastanesi Yeni Doğan Servisi'nde meydana gelmişti. Umut O. (27), doğum yapan birlikte yaşadığı Y.E'ye (29) refakat etmek için hastaneye gitmiş, daha önce yasak olmasına rağmen Y.E.'yi görmesine izin verilen Umut O., özel güvenlik görevlisi Musa Altaş (25) tarafından ikaz edilerek dışarı çıkarılmak istenmişti. Altaş'ın ikazlarına rağmen içeri girmekte ısrar eden Umut O, Musa Altaş'ı feci şekilde dövmüş, acil serviste ilk müdahalesi yapılan Musa Altaş'ın iki dişinin kırıldığı, başının defalarca beton zemine vurulması sonucu başında dört yerde kesik oluştuğu ve beyin sarsıntısı geçirdiği belirlenmişti. Olay sonrası Umut O. çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
(AB-SK-CC-Y)

14.02.2013 15:56:59 TSI

Editör: Wan Haber