Hastane koridorunda düzenlenen kermeste, hastane çalışanları ve gönüllü İHH üyeleri tarafından evde yapılan yiyecekler sergilendi. Kermeste bir açıklamada bulunan Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. Özcan Öktem, Müslümanların kardeş olduğunu belirterek, “Müslümanlar her zaman zalimin karşısında, mazlumun yanında yer almalıdır. Bu düşünceyle hastane çalışanlarımız, İHH ile beraber Suriyeli kardeşlerimize bir yardım kampanyası çerçevesinde böyle bir kermes düzenlediler. Allah düzenleyenlerden razı olsun. Allah kabul etsin” dedi.

İki gün boyunca kermesin devam edeceğini ifade eden Dr. Öktem, kermes sonunda toplanan yardımın İHH kanalıyla Suriye’ye gönderileceğini sözlerine ekledi.

Hastane çalışanları adına bir açıklamada bulunan Eylem Akbaş Yüzkat ise, “Amacımız Suriye’de açlıktan ölen kardeşlerimize yardımcı olmaktır. Biz burada refah içindeyken onların bu durumda olması bizleri rahatsız ediyor. Bu nedenle bir insan olarak duyarlılığımızı dile getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Suriye’de çok fazla aç insanın olduğunu belirten İHH gönüllüsü Hatice Cengiz de, “Eğer savaş devam ederse insanlar açlıktan ölecek. Burada bir kişinin yemek yemesi demek, orada bir kişinin doyması demektir. Suriye’de hiç kimse açlıktan ölmesin. Üstelik siz burada yiyeceksiniz, onlar orada doyacak. Bütün amacımız bu” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber