SAÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sakarya Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören yaşları 18 ila 60 arasında değişen 400'e yakın hasta el işleri ve müzikle tedavi ediliyor.
Yazlık Mahallesi eski belediye binasında hizmet veren kurumda Dr. Emre Tolun, İş ve Uğraş Öğretmenleri Nurcan Gergin, Şengül Yavuz, Emine Cumur ve merkezin tüm çalışanları hastaların iyileşmelerine katkı sağlıyor.
Dr. Emre Tolun, Sakarya Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde yatarak tedavi sistemi olmadığını belirterek, "Hastalar Araştırma Hastanesi'nden servisler ile alınıyor ya da aileler tarafından merkezimize getiriliyor. Burada uyguladığımız tedavide iş, uğraş ve beceri çalışmalarında hastalar mükemmel işler çıkarıyor. Resim üretiyorlar, el işleri yapıyorlar. Program uyarınca belli günlerde müzikle eğitim günleri düzenliyoruz" dedi.
Dr. Tolun, yapılan çalışmalardan hastalar ve hasta yakınlarının memnun olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Yapılan tedaviler ücretsiz. Biz hastalarımızın çalışabilir duruma gelmesi için uğraş veriyoruz. Sosyalleşmeleri için düzenli programlarımız var. Hastalarımız asla saldırgan veya etrafa zarar veren kişiler değil. Onlar ile çok güzel diyaloglarımız var. Her insanın psikolojik bozuklukları olabilir. Bize gelmek isteyen hastalarımızın mutlaka doktorları tarafından gönderilmeleri lazım, o zaman teşhis ve tedavi en uygun şekilde yapılabilir."
(SC-İÇ-HO-Y)

11.02.2013 13:55:02 TSI

Editör: Wan Haber